gergerli

Üyecik
Herkese iyi sosyaller. Ben meslek lisesinde bilişim bölümünde okuyorum (yazılım geliştirme dalı). Okul belli bir yere kadar öğretiyor ama ben kendimi bağımsız olarak geliştiriyorum. Swift ile iOS uygulamalar yapıyorum, proje çıkarıyorum.
Seneye 12. sınıfa geçiyorum ve stajım olacak. Açıkçası staj + projeler derken AYT'ye ciddi zaman ayırabileceğimi sanmıyorum. O yüzden şöyle bir planım var: TYT çalışıp iyi bir üniversitede 2 yıllık kazanmak, çünkü TYT bana kolay geliyor. Böylece hem okurken çalışırım hem de projelerime devam ederim diye düşünüyorum.

Burada kafamı karıştıran şey şu: 2 yıllık okumak sektörde iş bulma ve maaş konusunda bana sıkıntı yaratır mı? Yoksa uzun vadede illa 4 yıllık mı okumak lazım? Bu konuda tecrübeli abilerimin/arkadaşlarımın fikirlerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin projeleri zaten 15-20 dakikada yapay zekâ uygulamalarında yazıyorsun. Moralini bozmak istemem fakat bilişimi boşa okuyorsun her yer işsiz ve sürekli işçi çıkarıyorlar piyasada. Pasta iyice azaldı. İşin zor. Yerinde olsam farklı bölümlere yönelirdim. Uçak robotik yapay zekâ vs...

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi sosyaller. Ben meslek lisesinde bilişim bölümünde okuyorum (yazılım geliştirme dalı). Okul belli bir yere kadar öğretiyor ama ben kendimi bağımsız olarak geliştiriyorum. Swift ile iOS uygulamalar yapıyorum, proje çıkarıyorum.
Seneye 12. sınıfa geçiyorum ve stajım olacak. Açıkçası staj + projeler derken AYT'ye ciddi zaman ayırabileceğimi sanmıyorum. O yüzden şöyle bir planım var: TYT çalışıp iyi bir üniversitede 2 yıllık kazanmak, çünkü TYT bana kolay geliyor. Böylece hem okurken çalışırım hem de projelerime devam ederim diye düşünüyorum.

Burada kafamı karıştıran şey şu: 2 yıllık okumak sektörde iş bulma ve maaş konusunda bana sıkıntı yaratır mı? Yoksa uzun vadede illa 4 yıllık mı okumak lazım? Bu konuda tecrübeli abilerimin/arkadaşlarımın fikirlerini bekliyorum.
Çalışır, projeler üretir ve kendini geliştirirsen bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum, lisans diplomasının önemi genelde devlette çalışmak istiyorsan ortaya çıkıyor ki 2 yılın ardından istersen ve derslerin de iyiyse dikey geçiş ile 4 yıllık bir bölümün 3. sınıfından devam edebilirsin. Yazılım sektöründe diplomaya çok önem verilmez, genelde yaptığın projelere ve işlere bakılır, nitekim benim çalıştığım şirkette üstüm olan lead developer abimiz de 2 yıllık elektrik elektronik mezunu ki kendisi bir yandan da üniversite rektörlüğünde yazılımcı olarak çalışıyor 😂