Ben olayı detaylı bilmiyorum, sadece netleşene kadar tık uğruna haberi değiştiren saçma sapan haber sayfalarını eleştirmek istedim aslında. Ne alakası var?
Trafikte biriyle tartıştı diye silah sıkıp, silahsız birinin ölümüne neden olan kişinin haklı ve savunulabilir hiçbir tarafı olamaz. Yaşam hakkı insanlık haklarının temel kanunu, evrenseldir ve vazgeçilmez statüsündedir. O silah eğer polis görevdeyse kendini ve başkalarını korumak için kullanılır, aktif görevde değilse sadece kendine silahlı saldırı yapan birine karşı kullanılabilir. Öyle yapsa bile gözetim altında tutulur, soruşturma başlatılır ve o silahı gerçekten amacına göre kullandığı kanıtlanınca serbest bırakılıp göreve iadesi yapılır.

Bir polis sırf biriyle tartıştı diye öfkesine hakim olamıyorsa zaten en başından o göreve alınmaması gerekiyordu, bu da ülkedeki sistemin ne kadar kötü işlediğini gösteriyor. Tekrar ediyorum, yaşlı adam o tartışmada haksız taraf bile olsa o silahı bırak ateşleyip birini öldürmeyi, silahın ucunu tehdit etmek için göstermek bile ağır cezalandırılması gereken bir durum. Silahı da geçtim, birine izinsiz fiziksel temasta bulunmak bile kanunlara göre suç.

Trafikte biriyle tartıştı diye silah sıkıp, silahsız birinin ölümüne neden olan kişinin haklı ve savunulabilir hiçbir tarafı olamaz.

Olur mu, dedim? Bazen haber, karşı tarafın ne yaptığını söylemiyor veya tık uğruna başlığı ya da içeriği değiştiriyor. Mesela ben bu haberi ‘polis trafikte bir mimarı öldürdü' şeklinde görmüştüm. Ben bundan bahsettim. Her şeyi böyle dramatize etmeye gerek yok; evrensel yok, ahlak bilmem ne.

Her şeyi böyle dramatize etmeye gerek yok...
Bir gün çok sevdiğin biri de böyle saçma bir nedenden katledilirse ve biri cenazeye gelip "Her şeyi böyle dramatize etme." derse bu dediğinin ne kadar saçma olduğunu belki anlarsın, belli ki bir şey başına gelmediği sürece anlayamayanlardansın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İddialara göre öncesinde de ailesinin bu tarz polise mukavemet durumları olmuş, iç yüzü bilinmediği için geçmiş olsun demek yeterli bu olay için.