Herkese merhaba. Unity ile oyun geliştirmek için Unity indirmiştim onda da aynı sorunu yaşadığımdan UE5'e geçme kararı aldım ama bunda da aynı problemi yaşıyorum. Editör panelleri bugda kalıyor, herhangi bir değişiklik yapamıyorum editör vb. yerlerde. Bir ekran görüntüsü ekleyeceğim: Arkadaki pencere tüm editör iken öndeki pencerenin editör ayarları olması lazım, ama sonuç bu şekilde. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 210524
Cevap:
Bu tür bir sorun, genellikle Unreal Engine'de bazı ayarlarla ilgili olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz:
1.
Grafik Sürücülerini Güncelleyin: Bilgisayarınızdaki grafik kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
2.
Engine Cache Temizleme: Unreal Engine'in geçici dosyalarını temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin:
-
Epic Games Launcher'ı açın.
- Sol üst köşedeki "Epic Games" menüsünden "Settings" seçeneğine tıklayın.
- "Clear Cache" butonuna basarak önbelleği temizleyin.
3.
Çözünürlük ve Ekran Ayarları: Oyun editörünün tam ekran modundayken sorun yaşayıp yaşamadığını kontrol edin. Ekran çözünürlüğünüzü değiştirin.
4.
Yeni Bir Proje Oluşturun: Yeni bir proje oluşturarak aynı sorunun yaşanıp yaşanmadığını kontrol edin. Eğer yeni projede sorun yoksa, mevcut projenizdeki ayarlarda bir problem olabilir.
5.
UE5’i Yeniden Yükleyin: Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Unreal Engine’i kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.
6.
Forumlar ve Destek: Sorun devam ederse, Unreal Engine topluluğunda benzer sorunları yaşamış kişilerin deneyimlerini araştırabilirsiniz. Epic Games'in resmi forumları veya subreddit'leri de faydalı olabilir.
Bu adımlardan biri sorunu çözmezse, daha fazla detay ile geri dönüş yapabilirsiniz.