Unreal Engine 5 PAK dosyası nasıl açılır?

Atalay

Uzman
Merhaba dostlarım, çeviri yapmayı öğrenmeye çalışıyorum ama tek bulabildiğim Unreal Engine 4 BMS dosyası ve bunlarla PAK dosyalarını dışa aktaramıyorum. Çeviri nasıl yapabilirim bilen var mı? İnternetteki ve YouTube'daki tüm gönderiler eski, hiçbiri çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
FModel ve UE5'in yanında gelen unrealpack.exe ile de unpack etmeyi denediniz mi? Denediğiniz işlem adımlarını ve kullandığınız tüm toolları da yazabilirseniz kapsamlı destek sunmaya çalışabiliriz. Oyunu da belirtirseniz iyi olur.

FModel ve UE5'in yanında gelen unrealpack.exe ile de unpack etmeyi denediniz mi? Denediğiniz işlem adımlarını ve kullandığınız tüm toolları da yazabilirseniz kapsamlı destek sunmaya çalışabiliriz. Oyunu da belirtirseniz iyi olur.
Merhabalar. İndirilmiş bir Unreal Engine 5'e sahip değilim. O yüzden unrealpack.exe diye bir dosya varsa ben sahip değilim. Pak dosyasını çıkartmak için en başta QuickBMS ile denedim. Ama işe yaramadı. Çevirmeye çalıştığım oyun My Life Farm Vet.

Sizin attığınız FModel'i indirdim fakat bunda sadece Fortnite ve Valorant var. Kendim oyunun dizinini ekledim ve pak dosyasının içerisine girebiliyorum. Çeviri için nasıl kullanacağımı da bilmiyorum. Hangi programlar aracılığıyla çeviri yapmam gerektiğini bilmediğim için bir bilgim yok.

Merhaba, FModel kullanarak oyunun dil dosyalarına eriştim. Bunun için, FModel programını açıyoruz.

Add Undetected Game > Directory kısmından sağdaki ... kısmına basıp oyunun kurulu olduğu dizini gösterip yine sağdaki + tuşuna basıyoruz. Oyun eklendikten sonra, UE Versions kısmından, GAME_UE5_4 kısmını seçiyoruz.
Karşımıza böyle bir ekran geliyor:

1713163517595.webp

Bu ekranda, TAP-WindowsNoEditor.pak dosyasına çift tıklayıp açıyoruz.

1713163606047.webp

Sırasıyla, TAP > Content > CG_Blueprints > Localization yolunu izliyoruz.

Burada karşımıza TAP_LocaText.uasset dosyası çıkacak.

TAP_LocaText.uasset dosyasına sağ tıklayıp Export RAW Data diyoruz. Ardından FModel'in oluşturduğu Output > Export klasöründe TAP_LocaText.uasset dosyasını bulabilirsiniz. Bu dosya hali hazırda UE5 tarafından cook edildiği için tekrar uncook edip tekrar paketlemeniz gerekiyor. Takıldığınız bir yer olursa yazın yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Merhaba, FModel kullanarak oyunun dil dosyalarına eriştim. Bunun için, FModel programını açıyoruz.

Add Undetected Game > Directory kısmından sağdaki ... kısmına basıp oyunun kurulu olduğu dizini gösterip yine sağdaki + tuşuna basıyoruz. Oyun eklendikten sonra, UE Versions kısmından, GAME_UE5_4 kısmını seçiyoruz.
Karşımıza böyle bir ekran geliyor:

Eki Görüntüle 36325

Bu ekranda, TAP-WindowsNoEditor.pak dosyasına çift tıklayıp açıyoruz.

Eki Görüntüle 36326

Sırasıyla, Engine > Content > Localization > Engine > en yolunu izliyoruz.

Burada karşımıza Engine. Locres dosyası çıkacak.

Eki Görüntüle 36327

Sağ tıklayıp "Extract in New Tab" butonuna basıyoruz.

Eki Görüntüle 36328

Gördüğünüz üzere dil dosyaları karşımızda. Buradan düzenleme gibi bir seçeneğimiz olmadığından dosyayı dışarı çıkartmamız gerekiyor. Bunun için;

Engine. Locres dosyasına sağ tıklayıp Export RAW Data diyoruz. Ardından FModel'in oluşturduğu Output > Export klasöründe Engine. Locres dosyasını bulabilirsiniz. Bu dosyayı da, UnrealLocres gibi toollar sayesinde dönüştürüp çeviri işlemini yapıp tekrar .locres olarak paketlemeniz gerekiyor. Takıldığınız bir yer olursa yazın yardımcı olurum.
Merhaba bu dosyayı ben de buldum fakat oyundaki metinlerle buradaki metinler uyuşmuyor. Oyundaki denediğim birkaç kelime ve cümle o dosyada yok. O dil dosyasının oyun motoruyla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Merhaba bu dosyayı ben de buldum fakat oyundaki metinlerle buradaki metinler uyuşmuyor. Oyundaki denediğim birkaç kelime ve cümle o dosyada yok. O dil dosyasının oyun motoruyla alakalı olduğunu düşünüyorum.
1713165853902.webp

Anladım, aynı dosyalar burada da var. Yukarıdan dizini görebilirsiniz. Büyük ihtimalle bunlar. Ben konuyu bu şekil güncelliyorum.

Tekrardan merhaba, programın tutorial videosundaki export adımını deniyorum fakat 0 satır çıkartıyor. Sizde çalışacak mı bir bakabilir misiniz? Sanırsam UnrealLocres UE 4 için.

Bunlar halihazırda, cook edilmiş dosya. Uncook yapıp tekrar cook'lamak gerekiyor. Onu da şöyle yapabiliriz: İşlem adımları aynı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt