• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Unutulmaz Telefon Modelleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 74
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B

Ah Nokia N95... Üzümlü kekim.... Küçüklüğümden beridir sahip olmak istediğim bir telefondu. Maalesef nasip olmadı kendisine sahip olmak. Küçükken en büyük hayalim bir gün çok zengin olup bu telefonu almaktı. Kendi çapımda belki zengin oldum ama bu telefona hala sahip olamadım. Çıktığı yıl için manyak özelliklere sahipti. Normal şartlar altında Nokia hiçbir telefonuna o dönem herhangi bir grafik işlem birimi koymuyordu. Oyunların hepsi CPU üzerinde çalışıp render ediliyordu. N95'in içinde yanlış hatırlamıyorsam 3D hızlandırıcı donanım vardı yani GPU denebilir. Bu sayede N-Gage oyunlarını falan oynatmayı geçtim, Quake 3 Arena çalıştıran vardı bu telefonda.

Böyle manyak bir cihazdı kendisi. Aynı dönem rakibi olan ilk nesil iPhone'a henüz dışarıdan uygulama bile kurulamazken bu cihazla millet Quake 3 oynuyordu. Ha bir de bu klasik N95 modelinin güncellenmiş bir 8 GB modeli vardı.

Normal model yetmezmiş gibi bir de bu çıkınca bende kayışlar koptu tabii. Çok uğraştım aldırmak için ama maalesef aldıramadım. İçimde bir uktedir N95 halen. Ve bence gelmiş geçmiş en efsane telefon tasarımlarından birisi. Çift kaydırıcısı vardı bu cihazın. Aşağı kaydırınca müzik kontrolleri, yukarı kaydırınca klavye çıkardı. Wi-Fi özelliği olsun, 3D hızlandırıcı donanımı olsun, tasarımı olsun ve daha birçok özelliğiyle ben N95 diyorum unutulmaz bir telefon modeli olarak. Yakında bir incelemesi de gelecek.

İlk aldığında Nokia içine oyun yüklenmiş halde veriyordu. 5-6 tane vardı, dün gibi hatırlarım.
İçinde yüklü gelen araba yarışı oyununu oynarım arada bi mükemmel nostaljik hava verir bana.

Kesinlikle J7 Prime. Yeni telefona geçtim. Geçene kadar emektar bana neredeyse 8 yıl eşlik etti. Aslında ikinci telefonum olarak halen eşlik ediyor. Nazar değmesin diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…