Aklımda nedense hep Nokia Lumia var. Evet, bir noktadan sonra dibi gören bir telefon oldu ama Nokia Lumia’nın bende ayrı yeri vardır.
Ben de çok severdim. Epey bir süre Lumia 925 kullandım. Kız arkadaşıma da Lumia 620 hediye almıştım. Windows forumlarında takılırdım. O zamanlar da bir Windows Phone fanboyuydum ama sonra neyse ki doğru yolu buldum. 🤣🍏

Sıra dışı tasarımlı bir telefon.📱
Eki Görüntüle 45930

Şirin telefon. 🙂
Eki Görüntüle 45931

Cool telefon. 👌
Eki Görüntüle 45932

Yeri doldurulamaz. Özellikle mini versiyonu sağlam bir dost olur. 👥
Eki Görüntüle 45934

Havalı. 😎
Eki Görüntüle 45935

İmparator. 👑
Eki Görüntüle 45933

Ömürlük Telefon. 😊
Eki Görüntüle 45936

Nokia'nın bazı tuşlu telefonlarında bile ön kamera varken, bu telefona bir ön kamerayı çok görmesini hala anlamadım. Bu da serinin bahtsız telefonu. 😕
Eki Görüntüle 45966

Hatice M8 ve M9 serisi ne guzeldi ya. Sadece cok isiniyorlardi ve kameralari aman aman iyi değildi ama o hoparlör kalitesi efsaneydi.

Bu telefonun bıraktığı etkiden hala çıkamadım.
Sony Xperia XZ.webp

Bu telefonun bıraktığı etkiden hala çıkamadım.
Eki Görüntüle 46227
Sony Xperia'lar efsane cihazlardı. 5 yıl gibi bir süre Sony Xperia M4 Aqua kullandım. Orta seviye bir cihazdı hafızası yüzünden kanser oluyordum. Ama hala kendisini çok özlüyorum keşke tamir edebilsemde tekrardan kullanma şansım olsa. 😞

Eki Görüntüle 45979
Ah Nokia N95... Üzümlü kekim.... Küçüklüğümden beridir sahip olmak istediğim bir telefondu. Maalesef nasip olmadı kendisine sahip olmak. Küçükken en büyük hayalim bir gün çok zengin olup bu telefonu almaktı. Kendi çapımda belki zengin oldum ama bu telefona hala sahip olamadım. :( Çıktığı yıl için manyak özelliklere sahipti. Normal şartlar altında Nokia hiçbir telefonuna o dönem herhangi bir grafik işlem birimi koymuyordu. Oyunların hepsi CPU üzerinde çalışıp render ediliyordu. N95'in içinde yanlış hatırlamıyorsam 3D hızlandırıcı donanım vardı yani GPU denebilir. Bu sayede N-Gage oyunlarını falan oynatmayı geçtim, Quake 3 Arena çalıştıran vardı bu telefonda.

Böyle manyak bir cihazdı kendisi. Aynı dönem rakibi olan ilk nesil iPhone'a henüz dışarıdan uygulama bile kurulamazken bu cihazla millet Quake 3 oynuyordu. Ha bir de bu klasik N95 modelinin güncellenmiş bir 8 GB modeli vardı.
Eki Görüntüle 45986
Normal model yetmezmiş gibi bir de bu çıkınca bende kayışlar koptu tabii. 😂 Çok uğraştım aldırmak için ama maalesef aldıramadım. İçimde bir uktedir N95 halen. Ve bence gelmiş geçmiş en efsane telefon tasarımlarından birisi. Çift kaydırıcısı vardı bu cihazın. Aşağı kaydırınca müzik kontrolleri, yukarı kaydırınca klavye çıkardı. Wi-Fi özelliği olsun, 3D hızlandırıcı donanımı olsun, tasarımı olsun ve daha birçok özelliğiyle ben N95 diyorum unutulmaz bir telefon modeli olarak. Yakında bir incelemesi de gelecek. :)

Nokia N95 off of evimde 4 tane var :D. Gelmiş geçmiş en iyi telefonlardandı. Bir tanesi masamın bir ucunda standı ile duruyor. :)
1715707077893.webp