naviforce06

Çalışkan
1776937360775.webp

Windows 10 Home kullanıyorum, bu şekilde Update ile Windows 11'e geçmek mantıklı mı? Windows 10 Home lisans olduğu için Windows 11 Home mu yüklenmiş oluyor bu şekilde? Herkes Windows 11 Pro kullanılmasını tavsiye ediyor. Onun için de USB ile format atmam gerekiyor, bu da uzun bir süreç. Lisanssız kullanmak da istemiyorum açıkçası. İnternet hızım da yeterince hızlı değil; 47 Mbps internet ile 700 GB oyun yüklemek işkence olur. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Öncelikle format atınca lisansının gitmemesi gerekir.

Update ile geçilebilir ancak format atman daha sağlıklı olur, Update ile geçişte bazı sorunlar olabiliyor. Örneğin arkadaşım Update ile geçmişti ve Wi-Fi'de kopmalar yaşamıştı. Daha sonra temiz kurulum yaptığında sorunu çözüldü.

format atınca lisans gitmiyor zaten o lisans benim elimde cd olarak var istediğim zaman giriş yapabilirim demek istediğim herkes windows 11 pro kullanılması gerektiğini söylüyor windows 11 home kötü diye tercih edilmiyor benim elimdede windows 10 home lisans olduğu için sadece windows 11 home kullanabiliyorum 11 pro da aktif olmuyor bu lisans yani usb ile format attığımda eğer 11 pro yüklersem lisanssız kalmış olacağım.

Yükselterek değil de temiz bir format ile daha hızlı olur ve daha az sorun yaşarsınız.
windows 11 home mu kullanmalıyım yani

Format atınca lisans gitmiyor zaten o lisans benim elimde CD olarak var istediğim zaman giriş yapabilirim demek istediğim herkes Windows 11 Pro kullanılması gerektiğini söylüyor Windows 11 Home kötü diye tercih edilmiyor benim elimde de Windows 10 Home lisans olduğu için sadece Windows 11 Home kullanabiliyorum 11 Pro da aktif olmuyor bu lisans yani USB ile format attığımda eğer 11 Pro yüklersem lisanssız kalmış olacağım.

Windows 11 Home mu kullanmalıyım yani

Çok bir farkları yok. Ben Pro'da kullandım Home'da.

Çok bir farkları yok. Ben Pro'da kullandım Home'da.
anladım yani tavsiyeniz usb ile format at elinde win10 home key olduğu için format ile 11 home yükle kafan rahat olsun gibi bir şey sanırım. pc'yi ilk aldığımda win 11 home yüklemiştim ama memnun kalmamıştım oyun performansı sanki daha kötü gibi gelmişti sonra win 10 a döndürdüğümde performans artışı yaşadığımı hissetmiştim mesela win 11 home'da cs 2 de 300-350 fps alırken win 10 home da 450-500 bandına çıkıyordu

Anladım yani tavsiyeniz USB ile format at elinde Windows 10 Home key olduğu için format ile 11 Home yükle kafan rahat olsun gibi bir şey sanırım. PC'yi ilk aldığımda Windows 11 Home yüklemiştim ama memnun kalmamıştım oyun performansı sanki daha kötü gibi gelmişti sonra Windows 10'a döndürdüğümde performans artışı yaşadığımı hissetmiştim mesela Windows 11 Home'da CS 2 de 300-350 FPS alırken Windows 10 Home da 450-500 bandına çıkıyordu

Eskiden Windows 11 biraz sorunluydu ama şu an FPS değerleri neredeyse aynı.

anladım tavsiyeler için teşekkürler windows 11 home için biraz daha araştırma yapayım o halde orijinal lisanslı 11 home kullanmak 3. parti sitelerden alacağım 11 pro lisansına göre daha sağlıklı geliyor

MAS kullanabilirsiniz.