UPS alınmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Krmm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 159
  • Etiketler Etiketler
    ups

Krmm

Üstün
Arkadaşlar, geçen gün apartman önünde çalışma yapılıyordu. İşçiler yeri kazarken elektrik hattını koparmışlar sanırım. Ben dahil apartmandaki birçok kişinin evindeki bütün elektronik cihazlar patladı. Evimdeki kombi patladı, şarj adaptörleri yandı ve en kötüsü de bilgisayarım patladı. Bilgisayarcıya götürüp arıza tespiti yaptırıp fatura kestirdim. Güç kaynağım direkt olarak yanmış. Üstelik A kalite bir PSU'ydu. Anakartım yanmış ve ekran kartım da yanmış. Güç kaynağımı değiştirdi, anakart ve ekran kartımı da tamir etti. Sonuç olarak sadece bilgisayarım için 47 bin TL masraf çıktı. MEDAŞ'a verdim faturayı, ödeyeceklermiş bakalım.

Kısacası böyle bir durum yaşadığım için şu an bilgisayarımı kullanırken hâlen içim rahat değil. Bir daha olur mu böyle bir şey? Sanmıyorum. Ama "Ya olursa?" diye de içimden kötü düşünceler geçiyor.

Akım korumalı priz alacaktım fakat kendine hayrı yok dediler. O hâlde geriye UPS almak kalıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Online UPS mi almalıyım yoksa Line-interactive UPS iş görür mü?

Son düzenleme:
Bu nasıl bir iş bilmezlik? Sadece bizim ülkede olur herhalde.

Ödeyeceğiz demeleri güzel bir halkla ilişkiler çalışması ama yeterli değil. Elektrik hattının koparılması operasyonel bir hatadır. Faturayı uzatıp beklemek yerine bir ihtarname ile süreci resmileştirmen şart. Ayrıca tamir gören cihazların ikinci el piyasasındaki değer kaybını ve bu süreçteki zaman kaybını da düşünürsek, sadece parça parasını almaları seni tam olarak tazmin etmez.

Kısacası, o şirkete mahkeme yolunu bir hatırlat, eve de bir online UPS çekip arkana yaslan.

Bence masaüstü setuplar için UPS, şart bir donanımdır. Mutlaka edinmelisin.

Bence masaüstü setuplar için UPS, şart bir donanımdır. Mutlaka edinmelisin.

Doğru, bir işe yaradığı söylenemez. UPS alın, içiniz rahat olsun.

Arkadaşlar sağ olun öncelikle fikirleriniz için. UPS çekeceğim karar verdim fakat online mi yoksa line-interactive konusunda karar veremedim. Online direkt olarak şebekeden bağımsız çalıştığı için daha güvenilir biliyorum fakat çok sesli çalıştığı için evimde kullanamam maalesef. Line-interactive almayı düşünüyordum şu an. Yeterli korumayı sağlamıyor mu bu? Şebeke elektriğinde bir sorun olduğunda 5-10 mili saniye içinde müdahale ediyormuş sanırım.

Uzmanı olmamakla birlikte, online UPS pek elzem değil diye biliyorum. Ev ortamında, olağanüstü bir elektriksel sorun yaşamıyorsan, line-ınteractive yeterli olacaktır görüşündeyim. Kendim de line-ınteractive bir UPS kullanıyorum. Ortalama üstü elektriksel sorunlar yaşamama rağmen, idare etmekte. Sadece bu konuda çok ucuza kaçmamanı tavsiye edebilirim. Onun dışında, line-ınteractive opsiyonunda bir sorun görmüyorum. Konunun uzmanı arkadaşlar da eksik varsa mutlaka bilgilendireceklerdir.

Hocam hangi modeli kullanıyorsunuz link atar mısınız rica etsem. benim aklımda şu vardı

Tavsiye verecek bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum ama PowerFul ürünlerini önerenler gördüm. Ben de zamanında bir öneriyle Makelsan marka bir ürün almıştım. Bir sorun yaşamadım. Garanti bitimine doğru servise gönderdim. Sanırım aküler bitmişti. Değişim yapıp yolladılar. Şimdi kullanmaya devam ediyorum. Bunu tavsiye vermek için değil, bilgilendirmek için söylediğimin altını çizeyim. Çünkü yeni bir UPS ihtiyacım olsa, kesinlikle tavsiye almaya gelirim.

Sanırım ürün buydu:

Ben 2023'ün Nisan ayında, 2.5K'ya almışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…