UPS Kargo ne zaman gelir?

Salih Atala

Gelişen
Merhaba arkadaşlar, İtopya’dan sipariş verdim. Onlar da UPS Kargo’ya vermişler. Perşembe günü sipariş vermiştim; saat 16:26’da kargo İtopya’dan alınmış, 18:32’de UPS’nin tesisine var mış, saat 23:00’te tesisten ayrılmış. Cuma günü de saat 13:38’de UPS Adana tesisinde “işleniyor” olarak gözüküyor.

Ben Bingöl’de ikamet ediyorum. İstanbul-Adana arası (900 km) çok daha uzun bir mesafe olmasına rağmen, İstanbul-Adana arası yaklaşık bir günde UPS gelmiş. Ama neden Adana’dan Bingöl’e (600 km) cuma-cumartesi-pazar günleri geçmiş olmasına rağmen hala gelemedi, hâlâ “tesiste işleniyor” diyor?

Reddit’te de birkaç kişinin böyle bir sorun yaşadığını gördüm. Müşteri hizmetlerini aramışlar (cumartesi-pazar günleri kapalı, ben arayamadım; arasam da sanırım Türkiye’de çok cevap vermiyorlar). Müşteri hizmetleri de kargonun kayıp olduğunu vs. söylemiş. Normalde HepsiJet kullanarak Hepsiburada’dan sipariş veriyordum, pazar günleri dahil çalışıyorlar.

Sizce ne yapmalıyım, kargo ne zaman gelir?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • UPS Kargo'nun teslimat süreleri bölgelere göre değişiklik gösterebilir, özellikle hafta sonları ve resmi tatillerde.
  • Adana'dan Bingöl'e ulaşım süresi, kargonun işlenme aşamasında kaldığı için uzamış olabilir.
  • Kargo takibi üzerinde hala "işleniyor" ibaresi varsa, kargonuzun bir yerde gecikme yaşadığını gösteriyor.

Yapmanız gerekenler:
1. UPS Kargo Tesisi ile İletişime Geçin: Müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışın. Cuma gününden sonra çağrı yapmayı deneyebilirsiniz.
2. Kargo Takip Numaranızla Bilgi Alın: UPS'in web sitesinden veya mobil uygulamasından kargo takip numaranızla güncel durumunu kontrol edin.
3. Yerel UPS Ofisini Ziyaret Edin: Eğer mümkünse, Adana'daki UPS ofisine giderek durumu yerinde kontrol edin.
4. Alternatif Kargo Hizmetlerini Araştırın: Özellikle Hepsijet gibi diğer kargo hizmetleri ile ilgili bilgileri değerlendirin, bir dahaki siparişlerde alternatif olarak kullanmayı düşünebilirsiniz.
5. Belgelerinizi Hazır Tutun: Sipariş bilgileriniz, kargo takip numaranız ve iletişim bilgilerinizi elinizde bulundurun, böylece temsilci ile konuşurken hızlıca bilgi verebilirsiniz.

Tekrar geri dönüş alana kadar UPS Kargo ile iletişiminizi sürdürmenizde fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…