UPS nasıl kullanılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Krmm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 852
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Çok absürt bir güç ihtiyacın var, 4090 SLI falan mı yapacaksın?

Önümüzdeki ocak ayında yeni ekran kartları çıkınca 5090'lı bir sistem dizeceğim. Ne kadar güç çeker bilmiyorum lakin ben güç kaynağının ömürlük olmasını istediğim için bu yola girdim. Belki alacağım işlemci de ekran kartı kadar güç çeker yarın bir gün. Sonrasında hem PSU'yu hem UPS'yi değişmek zorunda kalmayim.

Anlı bir model, genellikle çok dandik fanları oluyor gereksiz ses yapıyor.
Sessiz yazmışlar ama kaç dB olduğu yazmıyor, beklediğinden sesli çıkarsa şaşırma yani.

Şu an biraz tedirgin oldum açıkçası. dB değerini ben de göremedim. Peki sizin alternatif olarak önerebileceğiniz 1800 watt veya üstü bir UPS var mıdır? Link atabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ediyorum şimdiden.

Peki sizin alternatif olarak önerebileceğiniz 1800 watt veya üstü bir UPS var mıdır?
Normalde 2200VA APC önerip geçecektim, sorunsuz ve kalitesinden emin olduğum bir üründü.
Lakin çok fantastik bir değer istiyorsun o yüzden line interactive önerebileceğim marka model yok.

Bütçe derdin de yok gibi, bulunduğun odada olmamak kaydıyla online kullanabilirsin.
Çünkü istediğin kapasitede olanların neredeyse tamamı online.

Link atmanız mümkün müdür ? Dediğiniz gibi yapayim ozaman. Ups'yi evin diğer odasına koyup , hemen arkasına 10-15 metre uzunluğunda bir çoklu priz takıp sonrasında prizi bilgisayarımın olduğu yere kadar çekip öyle kullansam sorun olmaz sanırım.

Merhaba. Dünkü konuşmamızdan sonra sizin de öneriniz üzere ben biraz araştırdım ve sizin attığınız FSP 3000 VA ile şunun arasında kaldım. FSP olanı da alsam, APC olanı da alsam ikisi de 50 dbA ses seviyesine sahip yazıyor kendi sitelerinde. İkisinden birini aldıktan sonra sizin dediğiniz gibi yapıp UPS'yi farklı bir odaya koymayı planlıyorum. Lakin aklıma takılan iki konu var. Birincisi, UPS'yi aldıktan sonra eğer farklı odaya koymayıp kendi odamda kullanmak istersem şayet, UPS'nin içindeki fanları değiştirip sessiz fan taksam ses konusunu çözmüş olur muyum? İkincisi, eğer fanları değiştirmek mümkün değilse veya ses sorununu çözmezse şayet, UPS'yi farklı bir odaya koyup ve akabinde UPS arkasına 10-15 metrelik uzatma kablosu takıp bulunduğum odaya priz çekip kullansam sıkıntı olur mu? Şu iki soruma vereceğiniz cevap üzerine ya online UPS alacağım ya da line UPS olarak şunu alıp geçeceğim artık daha da düşünmeye gerek yok sanırım. Şimdiden teşekkür ediyorum.

FSP 3000 VA ile şunun arasında kaldım.
APC'yi fiyatından dolayı atmadım.
UPS'nin içindeki fanları değiştirip sessiz fan taksam ses konusunu çözmüş olur muyum?
50db değil 40 olur, yine sessiz bir odada kafanı ütüler.
10-15 metrelik uzatma kablosu takıp bulunduğum odaya priz çekip kullansam sıkıntı olur mu?
Hazır dandik prizler var onları kullanma.
Pahalı olanları da kullanma, hazır priz kullanma.
Ve en önemlisi sakın kabloyu sarılı şekilde kullanma, tamamını açıp uzat.

3x2.5 ya da 3x4.0 tek telli (antigron) kablo alırsın 2 tane de fiş alır bağlarsın süper olur, nasıl bağlarım diye sorma .

Efenim evet farkındayım çok soru sordum fakat gerçekten bu konu hakkında soracak başka kimsem yok ne burada ne de reel hayatımda. Her şey için gerçekten teşekkür ediyorum. O zaman online UPS olarak fsp 3000 VA alıyorum. Lakin hazır priz alacaktım ben 15 metrelik falan. Siz almayın diyince aklım karıştı. Hazır priz sıkıntı mı yaratır yani? Öyleyse sizden son ricam , antigron ve 2 tane fiş linki atarsanız minnettar olurum. Onları da UPS ile beraber sipariş geçeyim.

antigron ve 2 tane fiş linki atarsanız minnettar olurum
Çevrende herhangi bir elektrikçiye gidip bunları istiyorum de, sana zahmet takar mısın de. Prizin markası da Viko olsun.

Hazır priz sıkıntı mı yaratır yani?
Tarifini verdiğim priz Porsche, internetten alacağın Doblo.

O zaman online UPS olarak fsp 3000 VA alıyorum
Aldıktan sonra kullanıcı incelemesi yaparsın artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ha anladım fakat Dobloyla da sıkıntı yaşamam gibi sanki. Neticede UPS'nin çıkışına bağlayacağım. Temiz elektrik geçecek prize. Uğraşmaya değer mi ki elektrikçi bulup antigron almaya.
Özellikle az ayrıntı verip uzatmamaya çalışıyorum ama tatmin etmek harbiden zor.

Durum şöyle ki 2700 wattlik bir UPS'in çıkışına 15 metre kablo bağlayacaksın, bu kablo Doblo olursa yanar. Bağlantı yerleri ve kablonun kendisinin belli bir kalınlıkta olması gerekmektedir.

Ben de elektrikçi olarak minimum 3x2.5 almanı öneriyorum. Bu kablonun kalınlığı UPS kullanım süresine de doğrudan etki edecek, o yüzden üşenme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…