Hiç kullanmadım. Biraz bahsedebilir misiniz? Google, Microsoft gibi ekosistemler varken neden Proton seçtiniz?
Kesinlikle detaylıca araştırmanızı öneririm.
Gizlilik ve güvenlik konusunda en güvendiğim firmadır.
Hiçbir ürününde reklam bulunmuyor. Gelirlerini abonelik SaaS sistemi üzerinden karşılıyorlar.
Sahipleri eski CERN çalışanlarıydı. Şirketin kurulum amacı internette gizlilik ve güvenliği en üst safhada tutmak.
Ayrıca OpenSource ve Zero Access Encryption özelliklerine de sahip. Yani sizden başka hiçkimse erişemiyor verilerinize.

Kesinlikle detaylıca araştırmanızı öneririm.
Gizlilik ve güvenlik konusunda en güvendiğim firmadır.
Hiçbir ürününde reklam bulunmuyor. Gelirlerini abonelik SaaS sistemi üzerinden karşılıyorlar.
Sahipleri eski CERN çalışanlarıydı. Şirketin kurulum amacı internette gizlilik ve güvenliği en üst safhada tutmak.
Ayrıca OpenSource ve Zero Access Encryption özelliklerine de sahip. Yani sizden başka hiçkimse erişemiyor verilerinize.
Hacker konusuna bakarsak; trilyon dolarlık bir şirketi hedef almak ister. Proton'a böyle saldırı olamaz mı? Başka hiçkimse erişemiyor diyorsunuz ama sanal alemde hiçbir şey %100 güvenli değil.

Hacker konusuna bakarsak; trilyon dolarlık bir şirketi hedef almak ister. Proton'a böyle saldırı olamaz mı? Başka hiçkimse erişemiyor diyorsunuz ama sanal alemde hiçbir şey %100 güvenli değil.
Securitum tarafından düzenli olarak denetleniyorlar. Daha önce DDoS saldırısından başka bir şey yapılmamıs. Yapmaları gereken görevleri düzenli yaptıkları için riskleri minimize etmekte çok iyiler.

Securitum tarafından düzenli olarak denetleniyorlar. Daha önce DDoS saldırısından başka bir şey yapılmamıs. Yapmaları gereken görevleri düzenli yaptıkları için riskleri minimize etmekte çok iyiler.
Peki teknoloji devlerin güvenliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Onların da kendine göre güvenlik alacağına inanıyorum.

Peki teknoloji devlerin güvenliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Onların da kendine göre güvenlik alacağına inanıyorum.
Aslında temel mesele veriyi sızdırıp sızdırmamaları değil, verinin üzerindeki kontrol hakkı. Google, MS gibi şirketlere "verilerimi kötüye kullanmayacağına güveniyorum" diyerek bir niyet beyanına güvenmiş olursunuz. Proton gibi yapılarda ise "şirkete güvenmek zorunda değilim, matematiksel şifrelemeye güveniyorum" dersiniz.

Hukuki bir talep durumunda Google veya MS, anahtar ellerinde olduğu için verilerinizi anında anlamlı bir şekilde teslim edebilir. Ancak Proton’un böyle bir şansı yok çünkü teslim edebilecekleri tek şey kırılamaz bir şifreleme yığınıdır.
Bu Google gibi şirketlerin şifreleme yapmadığı anlamına gelmiyor tabi. Sadece o şifreyi açacak anahtara kendilerinin de sahip olması sorun. Proton o anahtarı doğrudan kullanıcıya verip aradan çekiliyor Aynı evi teslim eder gibi. Yani büyük şirketlerde asıl risk verinin dışarı sızması değil, veriye sahip olanın bu veriyi nerede ve nasıl kullanacağına dair duyulan mecburiyettir.

Kullanabileceğiniz en güvenlikli ve en hızlı VPN sistemi. Isviçre gizlilik kurallarına tabidir. Ben tüm ekosistemini kullanıyorum mail servisi de dahil olmak üzere.
En guvenlikli demek yanlis olur hocam. Esdeger (belki de daha iyi) Mullvad var.

Lutfen adi sani duyulmamis VPN saglayicilarindan uzak durun.

Son düzenleyen: Moderatör: