ReXionn

Çalışkan
Yer
Antalya
01.05.2025'te Vatan Bilgisayar'dan ASUS ROG Swift PG27UCDM monitör satın aldım. Ürün 05.05.2025'te elime ulaştı. Kurulumu tamamladıktan sonra, ekranın sağ alt çerçevesinde belirgin bir kalkıklık olduğunu fark ettim. Kutu açılışında ve kurulumda fark edemedim çünkü jelatin çerçeveyi bastırdığı için kusur gizlenmişti. Ürüne hiçbir fiziksel müdahale yok, kutudan çıktığı haliyle bariz şekilde üretim hatalı bir ürün.

Kutu açılışına dair bir video da çektim. Kusur, büyük bir çıkıntı olmadığından ve jelatin hâlâ üzerinde olduğundan videoda görünmüyor. Ancak video, ürünün dikkatlice ve özenli bir şekilde açıldığını ve kullanıcı hatası olmadığını açıkça gösteriyor. Durumu görsellerle birlikte Vatan'a ilettim. Ürünü, iade kodu alarak kargoya verdim ve 09.05.2025 tarihinde Vatan'a ulaştı. Buna rağmen iade kabul edilmedi, ürün teknik servise yönlendirildi. O günden bu yana hiçbir geri dönüş yapılmadı. Müşteri hizmetleri ezber yanıtlarla oyalıyor, teknik servise (teknoser) ise ulaşılamıyor.
Ben mimar olarak evden çalışıyorum ve mesleğimde çift monitör kullanımı zorunlu. Bu monitörü alabilmek için elimdeki ASUS ROG 360Hz monitörümü sattım. ASUS markasına olan güvenimle yaptığım bu tercih, yaşadığım süreç sonunda tam bir hayal kırıklığına dönüştü. Hem işlerim aksadı hem zaman kaybettim.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum: 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında Kanun'a göre açık ayıplı ürünlerde teknik servis süreci olmadan doğrudan iade veya değişim yapılması gerekir. Yargıtay 13. hukuk dairesi 2018/4860 sayılı kararında şu ifade yer alır:

“Açık ayıp, ürün teslim alındığında gözle görülebilir, fark edilir nitelikte bir kusur ise, bu durumda tüketicinin ürünün doğrudan iadesini veya değişimini talep etme hakkı vardır. Satıcı, teknik servis süreci başlatmak zorunda değildir.”

Benim tek beklentim kartıma ücret iadesinin yapılmasıdır. Kusurun bu kadar net olduğu bir durumda hâlâ “inceleme sürüyor” denmesi artık sabır sınırlarını zorluyor. Bu sürecin daha fazla uzatılması tamamen keyfi. Benzer durum yaşayan varsa yorumlara yazsın. İnsanların yalnız kalmaması ve firmaların sorumluluk alması için bu süreci açık şekilde paylaşmaya devam edeceğim.

IMG_8308.webp

IMG_8307.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, bot mesajlara geri dönüş sağladı. :D
Yanıtları çok ilginç. Benzer bir sorunu Vatan Bilgisayar yaklaşık bir ay yaşattı. Hatayı bunlara monitör teslim ederek yapmıştım. Bir ay sonunda olumsuz yanıt üzerine ASUS'u arayarak 10 dakikada çözdüm.

Yanlış hatırlamıyorsam ASUS benzer durumlarda hâlâ servisle uğraşmadan müşteriye değişim sunuyordu. Telefonla ulaşılabilir saatte ise arayıp durumu bildirmeyi dener misiniz? Tarafınıza yazılanların şikayetinizle doğrudan ilgili olmadığını tekrar yineleyin. Vatan Bilgisayar sizi oyalayacak, en az 20 gün beklersiniz. İşi ASUS ile çözmeniz gerek. Elinizde bir koz daha var. Gelen mailde "doğrudan satıcı ile görüşün" şeklinde yazmışlar. Vatan Bilgisayar hala neden servis ile uğraştırıyor sizi?

Hocam bende Vatan'dan monitör aldım. Ama elden aldım mağazadan, ölü pixel çıktı hemen sıfır açılmamış kutuyla değiştirdiler. İkiletmediler bile.

Celal hocamın dediği gibi, ASUS ile bir görüşün muhakkak.

Böyle sorunlar yaşamamak adına, elden alırsanız sizin için daha rahat olabilir. En ufak sıkıntıda, mağazadan çıkmadan 5 dakika da değişim sağlarsınız. İmkanınız ve zamanınız olursa.

Yanıtları çok ilginç. Benzer bir sorunu Vatan Bilgisayar yaklaşık bir ay yaşattı. Hatayı bunlara monitör teslim ederek yapmıştım. Bir ay sonunda olumsuz yanıt üzerine ASUS'u arayarak 10 dakikada çözdüm.

Yanlış hatırlamıyorsam ASUS benzer durumlarda hâlâ servisle uğraşmadan müşteriye değişim sunuyordu. Telefonla ulaşılabilir saatte ise arayıp durumu bildirmeyi dener misiniz? Tarafınıza yazılanların şikayetinizle doğrudan ilgili olmadığını tekrar yineleyin. Vatan Bilgisayar sizi oyalayacak, en az 20 gün beklersiniz. İşi ASUS ile çözmeniz gerek. Elinizde bir koz daha var. Gelen mailde "doğrudan satıcı ile görüşün" şeklinde yazmışlar. Vatan Bilgisayar hala neden servis ile uğraştırıyor sizi?
Az önce ASUS ile iletişime geçtim, onlar da beni tekrar Vatan Bilgisayar'a yönlendirdi. Gerçekten olay tam anlamıyla bir sazan sarmalına döndü.

Hocam bende Vatan'dan monitör aldım. Ama elden aldım mağazadan, ölü pixel çıktı hemen sıfır açılmamış kutuyla değiştirdiler. İkiletmediler bile.

Celal hocamın dediği gibi, ASUS ile bir görüşün muhakkak.

Böyle sorunlar yaşamamak adına, elden alırsanız sizin için daha rahat olabilir. En ufak sıkıntıda, mağazadan çıkmadan 5 dakika da değişim sağlarsınız. İmkanınız ve zamanınız olursa.
Vatan’ın önünden bile geçmem hocam. Şikayetvar’a bakarsanız göreceksiniz; özellikle mağazadan yapılan alışverişler çok daha riskli. 15 gün içinde iade hakkınız bile yok, hatta iade durumunda paranızı kupon olarak geri veriyorlar. Bu tarz şikayetlerle dolu sayfalarca yorum var.

Hocam olayı gereksiz komplike bir hale sokmuşsunuz. Ürünü olduğu gibi kutulayıp geri yollayıp "beğenmedim iade ediyorum" demeliydiniz. Hasardan bahsederek firmayı şüpheye soktunuz şimdi firma eğer servis raporunda "kullanıcı hatası" sonucu görürse işi yokuşa sürecek.

Hocam olayı gereksiz komplike bir hale sokmuşsunuz. Ürünü olduğu gibi kutulayıp geri yollayıp "beğenmedim iade ediyorum" demeliydiniz. Hasardan bahsederek firmayı şüpheye soktunuz şimdi firma eğer servis raporunda "kullanıcı hatası" sonucu görürse işi yokuşa sürecek.
Maalesef Vatan, kutusu açılmış, jelatini çıkarılmış ürünleri iade almıyor. Hatta kendi sitelerinde bile bu şekilde yazıyor. Yani sizin dediğiniz gibi “beğenmedim, iade ediyorum” desem bile, kutu açıldığı için daha ilk aşamada ret yerdim.
Ben de zaten bu yüzden olayı en başından doğru şekilde yürütüp, açık kusuru belgeleriyle birlikte ilettim. Ama buna rağmen teknik servis bahanesiyle oyalamaya başladılar.
Kusurlu ürünü saklayıp, sonra iade etmeye çalışsam kötü niyetli müşteri muamelesi görebilirdim. Şimdi en azından elimde kutu açılış videosu, yazılı belgeler ve resmi başvuru süreci var.

Bu postun aynısını LinkedIn'de de paylaştım, Vatan iletişim bilgilerimi istedi ama geri dönüşleri sadece kopyala yapıştır cevaptan ibaret oldu.

Dosya Ekleri

• 1748382283144.webp
    1748382283144.webp
    38,9 KB · Görüntüleme: 69
  • 1748382340508.webp
    1748382340508.webp
    53,2 KB · Görüntüleme: 62