muratdinc

Çalışkan
Selam.

20 Şubat'da Amazon Global'den bir ürün aldım. 5 gün sipariş onaylanmadı, araştırdım vs. iletişime geçtim satıcı ürünün Amazon deposunda olduğunu ve Amazon tarafından gönderileceğini söyledi Amazıon'a ulaştım onaylattım. Daha sonra ise ürünü kargoya vermeleri için beklemeye başladım. Teslim tarihi yaklaşmaya başlayınca iletişime geçtim, endişe etmeyin dediler. Ürünün aciliyeti var o yüzden en geç diye belirttikleri tarihe göre ayarladım kendimi. 3 gün önce tekrar iletişime geçtim, 48 saat içerisinde kargolanacak dediler hala kargolanmadı ve bugün en erken teslim tarihi ama ürün hala kargolanmadı. Türkiye'de olmayan bir ürün ve Temu'dan vs. de alamıyorum vergi olayları yüzünden. Amazon bu ürünü 7 gün içinde ulaştırabilir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle dedikleri tarihte geliyor. Bazen çoktan bulunduğunuz şehre gelmiş oluyor kargo fakat güncellenmesi sonradan yapılıyor.

Ben 1 gün arayla farklı ürünler almıştım. Müşteri hizmetlerine birlikte gönderir misiniz yazdım. Önceki aldığınız ürünler bulunduğunuz şehre gelmiş dediler. Siparişlerim kısmında hala kargoya verilecek yazıyordu.

Siparişiniz için kargo dahil ne kadar ücret ödediniz?
Ürün için toplam 146.20 USD yani 5.535 TL ödedim. Ama şimdi bakıyorum da bu hesaplamada hata mı var anlamadım?

1741303240134.webp

En geç 14 günde geliyor bazen 7 günde.

Ama eskiden çok sipariş gelirdi şimdi süre uzuyor olabilir.
Valla şimdiden 15 günü geçti ama en çok 14'ünde elimde olacağı söyleniyor.

Genellikle dedikleri tarihte geliyor. Bazen çoktan bulunduğunuz şehre gelmiş oluyor kargo fakat güncellenmesi sonradan yapılıyor.

Ben 1 gün arayla farklı ürünler almıştım. Müşteri hizmetlerine birlikte gönderir misiniz yazdım. Önceki aldığınız ürünler bulunduğunuz şehre gelmiş dediler. Siparişlerim kısmında hala kargoya verilecek yazıyordu.
Umarım güncellemeyi unutmuşlardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gümrük limitini aşmışsınız. Amazon yurtdışı da gümrüğe tabi. Amazon yollasa bile gümrükten geçmez yanlışım yoksa. Temu'dan ne farkı var? Orasını anlamadım.

Son düzenleme:
Gümrük limitini aşmışsınız. Amazon yurtdışı da gümrüğe tabi. Amazon yollasa bile gümrükten geçmez yanlışım yoksa. Temu'dan ne farkı var? Orasını anlamadım.
%60 vergi ödüyoruz zaten hocam alırken + ürün Türkiye'de yok ABD'ye de gidemeyeceğimize göre almaya mecbur sipariş verdim. Gümrük'yen geçmezse ne oluyor öderiz bir %60 daha ne diyeyim. Ek olarak Türk bir tüccar aradan geçen süreçte Türkiye'ye getirtmiş ürünü ama 5.500 TL (kargo ve vergi dahil) ödediğim ürünü 25.490 TL satıyor.

%60 vergi ödüyoruz zaten hocam alırken + ürün Türkiye'de yok ABD'ye de gidemeyeceğimize göre almaya mecbur sipariş verdim. Gümrük'yen geçmezse ne oluyor öderiz bir %60 daha ne diyeyim. Ek olarak Türk bir tüccar aradan geçen süreçte Türkiye'ye getirtmiş ürünü ama 5.500 TL (kargo ve vergi dahil) ödediğim ürünü 25.490 TL satıyor.
Emin değilim ama sınırı aşarsanız, ürünü almak için belirli prosedürler, sadece ekstra ödeme yapma değil. İyice araştırın bence.