Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

miraçov

Üstün
Yer
somewhere in the middle of nowhere
AliExpress'ten ürün bakıyorum. Aldığım ürün 30 dolardan az olacak gönderim ücreti ve vergi dahil toplam fiyatı. Bundan önce 4 defa AliExpress'ten sipariş verdim ve hiçbiri gümrüğe takılmadı. Yeni düzenlemeden ötürü şu an alacağım ürün gümrüğe takılır mı?

30 Euro.

AliExpress'ten ürün bakıyorum. Aldığım ürün 30 dolardan az olacak gönderim ücreti ve vergi dahil toplam fiyatı. Bundan önce 4 defa AliExpress'ten sipariş verdim ve hiçbiri gümrüğe takılmadı. Yeni düzenlemeden ötürü şu an alacağım ürün gümrüğe takılır mı?
Ayrıca ürünün değeri 30 Euro'dan fazla olmamalı. Vergi ve kargo sayılmıyor.

Valla insanlar bu konuda da ikiye ayrılmayı başardı. Kimi diyor vergiler kargo vs sayılıyor kimi diyor sayılmıyor. Hiç riske girmeye gerek yok toplam 30 euro geçiyorsa uzak durun.

Valla insanlar bu konuda da ikiye ayrılmayı başardı. Kimi diyor vergiler kargo vs sayılıyor kimi diyor sayılmıyor. Hiç riske girmeye gerek yok toplam 30 euro geçiyorsa uzak durun.
Sayılmıyor. Sayılıyor diyen varsa raporlayin, yanlış bilgi verilir.

Sayılmıyor diyenler aslında gümrük memurunun insafına bağlı diyorlar genelde yani yasa olarak değil.
Hayır öyle bir şey olamaz.

Ekran görüntüsü 2024-08-06 010307.webp

Kıymeti 30 Avro'yu geçmeyen.