Hayır yine Intel ve birkaç şirket daha, AMD adı yok.
Çok önemli bir detay mı bilemiyorum ama AMD'ninde bu teknolojiye karşı bir yanıt yapması gerek bence, konuyu açma sebebim AMD'ye öneri ve talep ilettim, kendileri ellerinde Thunderbolt'a rakip olarak USB 4.0 olduğunu söylediler, konuyu açınca USB 4.0'ın Thunderbolt'un yanından bile geçemeyeceğini anladım. AMD'ye yeni bir isimlendirme teknolojisi ve yeni bir teknoloji ile Thunderbolt'a muhakkak rakip yapmalarını talebimi ilgili ekiplerine ürün mühendislerine ve yöneticilerine iletmelerini söyledim.

Çok önemli bir detay mı bilemiyorum ama AMD'ninde bu teknolojiye karşı bir yanıt yapması gerek bence, konuyu açma sebebim AMD'ye öneri ve talep ilettim, kendileri ellerinde Thunderbolt'a rakip olarak USB 4.0 olduğunu söylediler, konuyu açınca USB 4.0'ın Thunderbolt'un yanından bile geçemeyeceğini anladım. AMD'ye yeni bir isimlendirme teknolojisi ve yeni bir teknoloji ile Thunderbolt'a muhakkak rakip yapmalarını talebimi ilgili ekiplerine ürün mühendislerine ve yöneticilerine iletmelerini söyledim.

Hocam onu yapmak için devasa bir bütçe gerekiyor, teknolojiyi geliştirmesi, diğer markalara üretim için talep vermesi, Kingston gibi gibi markalar ile anlaşıp bu teknoloji ile ilgili ürün yapmalarını istemesi lazım bu da bir para ve Thunderbolt ile eş değer güce gelmesi için epey bir süre geçmesi gerekli, ve bu sistemin oturması ayrı uzun sürer.

Ve biraz arz talep meselesi, şu an zaten Thunderbolt gibi güçlü teknoloji varken rakip olmaları pek iyi olacağını sanmam, onun yerine SATA 4 tarzı veya daha güçlü SSD teknolojisi geliştirmek daha iyi olur.