Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Şimdi olayı şu şekilde anlatayım: LoL'ü ana bilgisayarımdan oynamak istiyorum ama anti cheatı kernel düzeyinde çalıştığı için güvenmiyorum. Sanal makineyle denedim olmadı. Bende elimdeki 128 GB'lık USB'ye Windows 10 kurup bunun içine LoL kurmayı düşündüm. Bu şekilde yaparsam ana sistem dosyalarına erişebilir mi? Ya da bunu nasıl engelleyebilirim?

Bir kere USB'den LoL oynayamazsın çok düşük kare hızında çalışır yüksek hızlı bir disk olmadığı için. Diskleri disk yöneticisinden devre dışı bırakabilirsin asıl sorumuza gelirsek. Ancak en temizi diski direkt sökmek :D

Yani mahremiyeti gerçekten önemsiyorsan boş ver LoL'ü veya herhangi Riot oyununu oynama bile.

Şimdi olayı şu şekilde anlatayım: LoL'ü ana bilgisayarımdan oynamak istiyorum ama anti cheatı kernel düzeyinde çalıştığı için güvenmiyorum. Sanal makineyle denedim olmadı. Bende elimdeki 128 GB'lık USB'ye Windows 10 kurup bunun içine LoL kurmayı düşündüm. Bu şekilde yaparsam ana sistem dosyalarına erişebilir mi? Ya da bunu nasıl engelleyebilirim?
İkinci bir bilgisayar alarak :). Bu arada Riot'a güvenmiyorsan Microsoft, Google gibi firmalara da güvenemezsin o zaman.

Bir kere USB'den LoL oynayamazsın çok düşük kare hızında çalışır yüksek hızlı bir disk olmadığı için. Diskleri disk yöneticisinden devre dışı bırakabilirsin asıl sorumuza gelirsek. Ancak en temizi diski direkt sökmek :D

Yani mahremiyeti gerçekten önemsiyorsan boş ver LoL'ü veya herhangi Riot oyununu oynama bile.

Başka Riot oyunu oynamıyorum zaten. Zaten Valorant da en başından beri AC olayı vardı.

İkinci bir bilgisayar alarak :). Bu arada Riot'a güvenmiyorsan Microsoft, Google gibi firmalara da güvenemezsin o zaman.

2. bir kasam var ama ben tam oyuna gireceğim sırada ailem kullanıyor. Bu yüzden ana bilgisayara da yüklemek istedim.

USB harici disk ile bu işi çözebilirsin.

Standart bir USB bellek kullanırsan arkadaşın dediği düşük kare hızı sorunu yaşamazsın. Orada yanılmış. Ama yine de fark etmez çünkü oyun RAM'e yüklenene kadar beklemekten kafayı da yersin, USB belleğin de ciddi düzeyde ısınır.

Erişim konusuna gelince, evet. Dışarıdan boot edeceğin bir sistem, sen sürücünün şifrelemedikçe diskini okuyabilir.

Mantıklı olan nedir diye soracak olursak üç yol var.
1. sürücünü şifrele ve harici disk satın alıp sistem kur.
2. oyuna güvenip normal oyna.
3. oyunu bırak.

Bana soracak olursan en mantıklı seçenek, oyunu bırakmak. Şu oyunun hiçbir insan evladına faydası olduğunu görmedim.