Torrent istemcilerinin hepsi aynı çalışma mantığında. Sadece aralarında farklar var. Örneğin qBittorrent açık kaynak kodlu, basit arayüzlü, reklamsız. Ama uTorrent kapalı kaynak ve karşınıza zararlı yazılım dolu reklamlar çıkartıyor. Mining zararlısı geçmişi de var. Sicili pek temiz değil yani.

Repacker olarak DODI, FitGirl, ElAmigos; bunlar güvenilir. Hepsinin de sitesi ".site" ile bitiyor. Dikkatli olun, gidip de sahte sitelerinden indirmeyin. Tarayıcınızda da bir reklam engelleyici bulundurun.

Torrent istemcilerinin hepsi aynı çalışma mantığında. Sadece aralarında farklar var. Örneğin qBittorrent açık kaynak kodlu, basit arayüzlü, reklamsız. Ama uTorrent kapalı kaynak ve karşınıza zararlı yazılım dolu reklamlar çıkartıyor. Mining zararlısı geçmişi de var. Sicili pek temiz değil yani.

Repacker olarak DODI, FitGirl, ElAmigos; bunlar güvenilir. Hepsinin de sitesi ".site" ile bitiyor. Dikkatli olun, gidip de sahte sitelerinden indirmeyin. Tarayıcınızda da bir reklam engelleyici bulundurun.
Hocam repack siteleri üzerinden oyunu indirip torrent ile çalıştıracağım di mi

@PCRaptor, evet, oyunun kurulum dosyalarını Torrent protokolü ile internetten indirip, daha sonra "setup.exe" dosyasını çalıştırarak oyunu kuracaksınız. Bu arada repack kurulum esnasında fanlar hızlanabilir, işlemci yüke girebilir, sistem yavaşlayabilir.

Bu arada FitGirl kullanacaksanız indirmek istediğiniz oyunun sayfasında direkt "magnet" yazan bağlantıya tıklayın, o direkt sizi qBittorrent'e yönlendirecek. Öbür türlü .torrent uzantılı dosyayı indirmek için üçüncü taraf sitelerle uğraşacaksınız.

Bir ürün ücretsizse ürün sizsinizdir.
Korsancıhayırseverabidenfullbeles4k1mboyunlarindir.net gibi sitelerden, ya da ünlü repack dağıtımcılarının sahte sitelerinden indirirsen, ürün sen olursun. Bilinçli bir korsan tüketicisi olursan, keyfine bakarsın. Benim 10 senedir yaptığım gibi.

@Antibiyotik, sırf karşı atak olsun diye alakasız mesajıma "Beğenmedim" atmanız hoş değil. Orada teknik bir konudan bahsediyorum ve verdiğim bir yanlış bilgi yok. Beğenmedim atmanızı gerektirecek bir durum yok.

Ben uTorrent kesinlikle güvenli veya güvensiz demiyorum içine yüklenen dosyalar güvenlimi güvensizmi siz karar verin sorumluluk kullanıcıya aittir.

O zaman korsan oyun indiren milyonlarca insan enayi mi?

Hayır neden olsunki gerçekten güvenilir olanlar var ancak %70'i siz oyun oynarken veya bilgisayarınıza kötü bir şey yapmasada arkada bilmediğiniz şeyler yapabilir ancak gerçekten sadece oyun verenlerde var bilinçli olun yeter.

@Antibiyotik, öncelikle uTorrent bir korsan oyun indirme platformu değildir. Bir Torrent istemcisidir. Torrent ise P2P sistemle işleyen bir dosya indirme protokolüdür.

50-60 dolarlık oyunları bedava verme mevzusuna gelince, repack dağıtımcıları zaten kırılmış oyunları yeniden paketleyerek kendi sitesinde yayınlıyor. Oyunun kendisine para vermiyor. Sunucu giderlerini ise kullanıcılardan gelen bağışlarla karşılıyor. Türkiye'de bu bağış kültürü fazla yaygın olmasa da gelişmiş ülkelerde gerçekten iyi düzeyde bağış geliyor. Oyunu kıranlar ise, Scene ve P2P grupları. P2P gruplarının bazıları zararlı yazılım enjekte edebilir, onlara dikkat etmek lazım. Ancak Scene, çok köklü bir korsan camiasıdır ve bu camianın grupları belirli kurallara göre piyasada iş yaparlar. Gruptaki her üyenin farklı bir görevi vardır. Bunların kazancı ne derseniz destekledikleri dava, aralarındaki rekabet, oyunları kırdıklarında kazandıkları prestij. Bunlar, o gruplar için yeterli kazançlar. Daha detaylı bilgi edinmek isterseniz rehberimi okuyabilirsiniz. Korsan oyun = virüs gibi bir durum asla yok.