5123

Deneyimli
Makaleler
2
Merhaba değerli Techolay üyeleri.

Son zamanlarda birtakım yaşanan olaylardan ötürü bu konuyu açma gereği duydum. Sitede bir tartışma/olay çıkıyor, o konu siliniyor, ardından bir üye, diğer bir üye hakkında olumsuz bir konu açıyor, o konu onaylanıyor, o konuda ise 80-100 gereksiz mesaj oluyor. Açıkçası sadece kendimden değil, başkası olsun, kim olursa olsun ben rahatsız oluyorum bu durumdan.

Bu durum insan psikolojisi açısından çok önemli bir şeydir. Birini linç ediyorsunuz, o kişi kendini kötü hissediyor ve doğal olarak buradaki üyeliğini siliyor ve bu linç edilen üyeyi bu siteye gerçekten emek vermiş birisi olarak gösterebilirim. Biz bir aileyiz, bu olayın önüne geçilmesi gerekiyor ve karşımızdaki insanı üzmememiz gerekiyor. Sonuçta o kişiyi tanımıyorsunuz, o da sizi tanımıyor.

Yöneticilerden ricamız: Biz konuyu raporluyoruz zaten onaylanınca, onda problem yok ama bir üye diğer bir üye hakkında linç edecek bir konu açıyorsa o konu onaylanmasın. Bir konuda beğenmediğimiz bir şey olur, onu karşı tarafa kötü yorum yaparak değerlendirmeyin.

Biz uzun zamandır teknolojiye aşina insanlarız. Aramızda bilmeyen, teknolojiyi hiç bilmeyen ve özellikle bu sitede yardım almak isteyen üyeler çok var. Biz onlara yardım etmek için buradayız, linç etmek için değil.

Öneriyi okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 48 Eksi
İleride foruma ikinci el kategorisinin getirildiğini ve bir dolandırıcılık durumu yaşandığını varsayalım. Sizin öneri onaylanırsa dolandırıcı üye hakkında konu açamayacağız anladığım kadarıyla.
Yahu o tarz şeylerin kanıtı varsa tabii ki onaylanır, istisna gösterilir. Bu öneri uygulamaya geçirilirse istisna mistisna yok bam bam bam red basılacak değil sonuçta her konuya :D

Konunun içeriğine göre o anlaşılır, yasaklanmasından ziyade daha dikkatle incelenip onaylanıp/onaylanmaması gerekir bence.
Aradaki farkı biliyorsun sen de 🥰

Arkadaş bir üyeye linç ihtimali olan konular denetimden geçirilsin demiyor, onaylanmasın diyor. Bu tarz konuların denetlenmesini isterim elbette fakat komple onaylanmaması da olmaz gibi geliyor.
Bakınız;

Ama bir üye diğer bir üye hakkında linç edecek bir konu açıyorsa o konuyu onaylamasın.

Yahu o tarz şeylerin kanıtı varsa tabii ki onaylanır, istisna gösterilir. Bu öneri uygulamaya geçirilirse istisna mistisna yok bam bam bam red basılacak değil sonuçta her konuya :D

İstisna olacaksa ben tamamım aslında. 🙃

@Paper.C

Her ne kadar konu açılsa bile yöneticiler forum için zararlı olacak bir konuyu direkt olarak ele almazlar merak etme. Bazı durumlarını değiştirebilirler bunu yaparken.

İlla şunu istiyoruz, şu olsun olmayabilir.

Kesinlikle olması gereken bir öneridir, artılıyorum. Tartışmayı veya dedikoduları foruma yansıtmayı asla doğru bulmuyorum. Sonuçta yüzlerce insan buraya kafa dağıtmak ve yardımcı olmak için geliyor. 2-3 kişinin ya da ben olayım fark etmez, ceremesini çekmek zorunda değil.

Öyle bir konu açılabiyor mu ne kadar ayıp başkası hakkında konu açmak. Windows 10 mu 11 mi?

Hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar. İyi ki varsınız. Bu site sizin sayenizde büyüyecek. 🥰🥰

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ne kadar bazı kişiler için yapılmasına karşı çıkmasam da, eninde sonunda bir gün bizim de başımıza gelebilir o yüzden eskileyip artıladım.