Rauf

Uzman
Merhaba,

Üniversite tercihimde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi SAKARYA MESLEK YÜKSEKOKULU çıktı. YÖK Atlasta üniversite bilgilerine bakarken "uygulamalı eğitim" kısmını gördüm.
Aşağıda üniversitenin tablosu var. Uygulamalı derslerin toplam AKTS ye oranı %0.75 olarak belirtilmiş. Manisa'da bir üniversitede bu oran %23 olarak belirtilmiş. Çok kafam karıştı. Bu değer çok kötü mü?

Programda uygulanan eğitim modeli3+1
Programa özgü uygulamalı dersler var mıEvet
Uygulamalı dersler nerede yapılıyorOkulda
Uygulamalı derslerin toplam AKTS ye oranı% 0.75
Programların Sektörel Danışma Kurulu var mıEvet
Müfredatta işletmede mesleki eğitim dersi mevcut muEvet
İşletmede mesleki eğitim dersinin dönem süresi1 dönem
İşletmede mesleki eğitim dersinin hafta süresi16 hafta
İşletmede mesleki eğitim dersinin gün sayısı80 gün
İşletmede mesleki eğitim derslerinin toplam AKTS ye oranı% 0.17499999999999999
İşletmede mesleki eğitim dersi için protokoller mevcut muEvet
Protokol yapılan küçük ölçekli işletme sayısı6
Protokol yapılan orta ölçekli işletme sayısı11
Protokol yapılan büyük ölçekli işletme sayısı6
İşletmede mesleki eğitim için protokol yapılan kamu kurumu sayısı11
İşletmede eğitim için protokol yapılan işletme isimleriYılgenci, Perikalıp,Otokar,Toyata,Türk Traktör, KNS Otomotiv,Başak Traktör,Federal,Gedik,
İşletmede Eğitim içinProtokol Yapılan İşletme SektörüOtomotiv,Makine
Müfredatta staj dersi mevcut muEvet
Staj dersinin dönem süresi1 dönem
Staj dersinin hafta süresi6 hafta
Staj dersinin gün sayısı30 gün
Staj dersinin toplam AKTS ye oranı% 4.1700000000000001E-2
Staj uygulamaları için protokoller mevcut muEvet
Protokol yapılan küçük ölçekli işletme sayısı6
Protokol yapılan orta ölçekli işletme sayısı11
Protokol yapılan büyük ölçekli işletme sayısı6
Staj için protokol yapılan kamu kurumu sayısı11
Staj için protokol yapılan işletme isimleriYılgenci, Perikalıp,Otokar,Toyota, Türk Traktör, KNS Otomotiv,Başak Traktör, Federal,Gedik, v.b.
Staj için Protokol yapılan işletme sektörüMakine
Yaz stajı süresi30

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygulamalı olarak geçen derslerin AKTS'sinin toplam AKTS'ye oranı. İyiliği kötülüğü bölümden bölüme değişir.

Uygulamalı olarak geçen derslerin AKTS'sinin toplam AKTS'ye oranı. İyiliği kötülüğü bölümden bölüme değişir.
Makine resim ve konstrüksiyon bölümü. Çoğu üniversiteye baktım en düşük Sakarya çıktı, şaşırdım. Ege üniversitesinde "uygulamalı eğitim" yok o ayrı bir mevzu.

Tahmin ettiğim gibi saçma girilmiş değer.

Bölüm ders içeriğinden anladığım kadarıyla diye başlayacaktım ama kendileri de basit toplama bilmiyor gibi. Örneğin mesleki resim 2 dersi 2+2 kredi ama 3 yazıyor. Daha buraya yazamayan adamlar kendilerinin olmayan sisteme de düzgün girememiştir.

Tahmin ettiğim gibi saçma girilmiş değer.

Bölüm ders içeriğinden anladığım kadarıyla diye başlayacaktım ama kendileri de basit toplama bilmiyor gibi. Örneğin mesleki resim 2 dersi 2+2 kredi ama 3 yazıyor. Daha buraya yazamayan adamlar kendilerinin olmayan sisteme de düzgün girememiştir.

2+2'lik bir dersin yerel kredisi 3 kredi olur zaten. Çoğu üniversitede hesap yapılırken dersin teorik saatinin üstüne uygulamalı ders saatinin yarısı eklenir.