ege35

Uzman
Hata mesajı:
Windows SecurityCenter (WscDataProtection) bileşeniyle ilgili olarak, CLSID ve APPID’sine sahip COM sunucu uygulaması için NT AUTHORITY\SYSTEM kullanıcısına yerel çalıştır izni verilmiyor. Bu güvenlik izni, Bileşen Hizmetleri Yönetim Aracı kullanılarak değiştirilebilir.

Bu hatayı alıyorum. Yerel çalıştır iznini nasıl verebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şunu dener misiniz?
  • Başlat menüsüne "bileşen hizmetleri" yazarak "Bileşen Hizmetleri" uygulamasını açın.
  • Sol bölmede, sırasıyla "Bileşen Hizmetleri" > "Bilgisayarlar" > "Bu Bilgisayar" > "DCOM Yapılandırması" yolunu izleyin.
  • Listede, hatada belirtilen CLSID veya uygulama adını bulun. Örneğin, "Windows.SecurityCenter.WscDataProtection".
  • İlgili uygulamaya sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
  • Açılan pencerede "Güvenlik" sekmesine tıklayın.
  • "Başlatma ve Etkinleştirme İzinleri" bölümünde "Düzenle" butonuna tıklayın.
  • Açılan pencerede "Ekle" butonuna tıklayın, "NT AUTHORITY\SYSTEM" kullanıcısını ekleyin ve bu kullanıcıya "Yerel Başlatma" ve "Yerel Etkinleştirme" izinlerini verin.
  • Tüm pencereleri "Tamam" butonlarına tıklayarak kapatın ve değişiklikleri kaydedin.

Hocam şunu dener misiniz?
  • Başlat menüsüne "bileşen hizmetleri" yazarak "bileşen hizmetleri" uygulamasını açın.
  • Sol bölmede, sırasıyla "bileşen hizmetleri" > "bilgisayarlar" > "bu bilgisayar" > "dcom yapılandırması" yolunu izleyin.
  • Listede, hatada belirtilen clsıd veya uygulama adını bulun. Örneğin, "Windows. Securitycenter. Wscdataprotection".
  • İlgili uygulamaya sağ tıklayın ve "özellikler"i seçin.
  • Açılan pencerede "güvenlik" sekmesine tıklayın.
  • "Başlatma ve etkinleştirme izinleri" bölümünde "düzenle" butonuna tıklayın.
  • Açılan pencerede "ekle" butonuna tıklayın, "NT AUTHORITY\SYSTEM" kullanıcısını ekleyin ve bu kullanıcıya "yerel başlatma" ve "yerel etkinleştirme" izinlerini verin.
  • Tüm pencereleri "tamam" butonlarına tıklayarak kapatın ve değişiklikleri kaydedin.

Windows. Securitycenter. Wscdataprotection". Bileşen hizmetlerinde böyle bir şey bulamıyorum.