Wanhedaa

Çalışkan
1746881738580.webp

Nasıl silebilirim?

Silmek için denediğim yollar.
ChatGPT'ye sordum ve bana dosya üzerinde yetki sahibi olmam için şu komutları gönderdi.

takeown /f "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\maonoaidiriver.inf_amd64_b3a479cef547a4cd" /r /d y<br>
icacls "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\maonoaidiriver.inf_amd64_b3a479cef547a4cd" /setowner %username% /t<br>;
icacls "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\maonoaidiriver.inf_amd64_b3a479cef547a4cd" /grant %username%:F /t

Fakat bunu yazdığımda dosya bulunamadı. Bende güvenlik izinlerinden gelişmişe tıklayıp kendime yetki vermeyi denedim işe yaramadı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrofon tak çalıştır özelliğe sahip ben bu mikrofonu ilk taktığımda bilgisayarımda böyle bir driver mevcut değildi.
Tak/Çalıştır donanımlar da aslında sürücü kullanır. Siz kurmasanız bile kullanabilmeniz için Windows arka planda bu sürücüleri tamamlar. Yaptığınız işlem belki gerekli dosya bulunamadığı için arka planda Windows'u hataya düşürecek. Bu da cihazınızı "Tak/Çalıştır" değil "Tak/Çalıştırama" durumuna da düşürecek.

Tak/Çalıştır donanımlar da aslında sürücü kullanır. Siz kurmasanız bile kullanabilmeniz için Windows arka planda bu sürücüleri tamamlar. Yaptığınız işlem belki gerekli dosya bulunamadığı için arka planda Windows'u hataya düşürecek. Bu da cihazınızı "Tak/Çalıştır" değil "Tak/Çalıştırama" durumuna da düşürecek.
Pekala hocam bu dosyayı silmek için adımlar neler dediğinizi anlıyorum fakat öğrenmek isterim neden tam olarak erişime sahip değilim?

Pekala hocam bu dosyayı silmek için adımlar neler dediğinizi anlıyorum fakat öğrenmek isterim neden tam olarak erişime sahip değilim?
Çünkü Windows kritik dosyaları kendisi "TrustedInstaller" ve "SYSTEM" kullanıcıları ile yönetir. Bu dosyaları da zaten sürücüyü doğru yerlerden kaldırırsanız silecektir. Ama neden bu dosyalara bu kadar takıldınız anlamadım. Mikrofonunuzun iyi çalışmasını istemiyor musunuz?

Yine de siz bilirsiniz. Bu CMD komutunu (yönetici olarak) isterseniz deneyin. Sürücüleri silebilir. Ama sonradan "Mikrofonum çalışmadı, çalışıyor ama iyi çalışmıyor, yazılımı çalışmıyor" şeklinde sorumluluk kabul etmiyorum.

Bash:
pnputil /delete-driver maonoaidiriver.inf /uninstall /force

Bu komut işe yaramazsa sürücünün oem.inf ismini bulmamız gerekir.

Çünkü Windows kritik dosyaları kendisi "TrustedInstaller" ve "SYSTEM" kullanıcıları ile yönetir. Bu dosyaları da zaten sürücüyü doğru yerlerden kaldırırsanız silecektir. Ama neden bu dosyalara bu kadar takıldınız anlamadım. Mikrofonunuzun iyi çalışmasını istemiyor musunuz?

Yine de siz bilirsiniz. Bu CMD komutunu (yönetici olarak) isterseniz deneyin. Sürücüleri silebilir. Ama sonradan "Mikrofonum çalışmadı, çalışıyor ama iyi çalışmıyor, yazılımı çalışmıyor" şeklinde sorumluluk kabul etmiyorum.

Bash:
pnputil /delete-driver maonoaidiriver.inf /uninstall /force

Bu komut işe yaramazsa sürücünün oem.inf ismini bulmamız gerekir.
Bir de hocam bilinmeyen kullanıcı nedir? Sizde de var mı?

1746884975668.webp