Yer
127.0.0.1
Şu anki kullandığım cihaz (Oppo Reno 4 Lite) 5. yılının ardından sorunlar yaşatmaya başladı. Bu yüzden yeni bir cep telefonu arayışındayım. Araştırmalarımın sonucunda Nothing Phone 1'e karar verdim fakat daha sonrasında telefonda yaptığım işleri gözden geçirdiğimde bir telefona 14.000TL vermenin benim için gereksiz olacağını düşündüm. Ben cep telefonumda pek oyun oynayan birisi değilim. Genellikle boş vakti geçirmek için kelime oyunları veya bulmacalar gibi cihazı yormayacak oyunlar tercih ederim. Çoğu zaman sosyal medyada takılırım. Fotoğraf ve videoları nadiren anı biriktirmek için kullanırım. Yani kısacası şu tarzda bir cihaza ihtiyacım var:
  • Bir anda donup tadımı kaçırmayacak.
  • Arayüzü ve ekranı akıcı olacak (OS akıcılığı ve ekran yenileme hızı)
  • Batarya günlük kullanımda üzmeyecek.
Ayrıca Samsung'un A16 8GB/256GB ve A25 8GB/256GB modellerine göz gezdirdiğimde günlük işlerimi karşılayacağını düşündüm fakat bütçe mümkünse daha da aşağıda olabilir. 6 GB RAM'e sahip modeller 8 GB RAM'li modellere karşın daha ucuz fakat 6 GB RAM ile akıcılık konusunda endişelerim var.

O bütçelerde sadece 2020 Redmi'leri ve transsion'un dandik telefonları var. Akıcılık arıyorsanız 10 bin TL'nin aşağısına bakmayın. Uzun süre kullanacaksanız Nothing Phone 1'e tekrar bakın derim. Saf android olduğu için akıcılıkta rakipsiz.

Zaten şu sıralar ben de kendisine tutuldum diyebilirim. Sanırım ilk tercihim A16 olacak.
Kamera beklentiniz yoksa sizi 4 yil idare ettirir. Hatta temiz kullanirsaniz daha uzun seneler kullanirsiniz. Ayrica Nothing almanizi onermem. Phone 1 modeli eskidi. Iyi indirim olmadigi surece alinmaz.

Belki alakasız olacak ama, Custom ROM kurmayı deneyebilirsiniz. 5 yıl içerisinde topluluk içerisinden güzel ROM'lar çıkmış olabilir. Güvenlik ve hız araştırmasını da yapmayı unutmayın bu romların

Şu anki kullandığım cihaz (Oppo Reno 4 Lite) 5. yılının ardından sorunlar yaşatmaya başladı. Bu yüzden yeni bir cep telefonu arayışındayım. Araştırmalarımın sonucunda Nothing Phone 1'e karar verdim fakat daha sonrasında telefonda yaptığım işleri gözden geçirdiğimde bir telefona 14.000TL vermenin benim için gereksiz olacağını düşündüm. Ben cep telefonumda pek oyun oynayan birisi değilim. Genellikle boş vakti geçirmek için kelime oyunları veya bulmacalar gibi cihazı yormayacak oyunlar tercih ederim. Çoğu zaman sosyal medyada takılırım. Fotoğraf ve videoları nadiren anı biriktirmek için kullanırım. Yani kısacası şu tarzda bir cihaza ihtiyacım var:
  • Bir anda donup tadımı kaçırmayacak.
  • Arayüzü ve ekranı akıcı olacak (OS akıcılığı ve ekran yenileme hızı)
  • Batarya günlük kullanımda üzmeyecek.
Ayrıca Samsung'un A16 8GB/256GB ve A25 8GB/256GB modellerine göz gezdirdiğimde günlük işlerimi karşılayacağını düşündüm fakat bütçe mümkünse daha da aşağıda olabilir. 6 GB RAM'e sahip modeller 8 GB RAM'li modellere karşın daha ucuz fakat 6 GB RAM ile akıcılık konusunda endişelerim var.
A26 veya A35 en az. Ama ikiside 13000TL’den başlıyor ama değecek cihazlar kesinlikle.