klaizee

Yetkin
Bir süre önce 2x8 Corsair kitim fişi çekince tek 16 kullanmaya başlamıştım. Tekrar 32'ye tamamlayayım dedim de bu fiyatlar şaka mı ya? İkinci elde bile RAM yok. Önceden uygun bulamayınca AliExpress'den kıytırık firmaların ürünlerinden sipariş veriyorduk, en azından ucuzdu. Şu an onlar bile kalmamış. Temu'da bulduğum tek çeşit bile vergi dahil 2.200 TL'ye falan denk geliyor. Üzülsem mi ağlasam mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Micron markası son kullanıcıya artık RAM üretmeyeceğini açıklayıp Samsung da RAM fiyatlarına zam yapınca fiyatlar şoka girdi. 4-5 bin TL'ye aldığım 2 adet 32 GB DDR5 RAM'ı şu an satsam, sanırım yeni bir laptop bile alabilirim.

Her şey, Micron markasının yapay zekâya yönlenmesiyle başladı. Bana sorarsanız, fiyatlar global çapta düzelse de düşmana ihtiyacı olmayan ülkemizde daha düzelmez.

RAM ve SSD'ler ciddi pahalılandı ve pahalılanmaya devam edecek ne yazık ki. Kriz o kadar büyük ki NVIDIA RTX 5070 Ti ve 5060 Ti'larda zaten düşük sayılan VRAM miktarlarını da kısmaya gitti. gerisini siz düşünün.
Eskiden AliExpress’te satılan, üstünde anime kızları var diye dalga geçtiğimiz RAM bile şu an yok. Geri gel söz bir daha dalga geçmeyeceğim.

IMG_0748.webp

Micron markası son kullanıcıya artık RAM üretmeyeceğini açıklayıp Samsung da RAM fiyatlarına zam yapınca fiyatlar şoka girdi. 4-5 bin TL'ye aldığım 2 adet 32 GB DDR5 RAM'ı şu an satsam, sanırım yeni bir laptop bile alabilirim.

Her şey, Micron markasının yapay zekâya yönlenmesiyle başladı. Bana sorarsanız, fiyatlar global çapta düzelse de düşmana ihtiyacı olmayan ülkemizde daha düzelmez.
İkinci elde bile RAM bulamıyorum. Satanlar da zaten sıfır bulunabilen fiyatlara koymuş. Son kalan 16’lığım da giderse oyun kariyerim burada sona erer heralde.

Son düzenleyen: Moderatör:

SK Hynix de gidici, yalanlasalar da söylenti varsa bir sebebi vardır.