enesq

Uzman
Merhaba,

Yeni ev aldık ve internet bağlatmak istiyorum. Bina 2 yıllık yeni bir bina ve TT fiber altyapısı var, 1000 Mbps'e kadar destekliyor. Sorunum şu: Ben TurkNet bağlatmak istiyorum ancak TurkNet maksimum 100 Mbps internet veriyor. Türk Telekom, Turkcell ve adını yeni duyduğum Millenicom da 1000 Mbps veriyor.

TurkNet neden veremiyor ve uygun fiyatlı 100-200 Mbps önerdiğiniz bir internet var mı? Teşekkür ederim.

TurkNet, TürkTelekom'un VDSL altyapısını kullanıyor sadece. Avantajlı paketleri E-Devlet'ten "tarife karşılaştırma" yazarak isteklerine göre interneti bulabilirsin.

Merhaba,

Yeni ev aldık ve internet bağlatmak istiyorum. Bina 2 yıllık yeni bir bina ve TT fiber altyapısı var, 1000 Mbps'e kadar destekliyor. Sorunum şu: Ben TurkNet bağlatmak istiyorum ancak TurkNet maksimum 100 Mbps internet veriyor. Türk Telekom, Turkcell ve adını yeni duyduğum Millenicom da 1000 Mbps veriyor.

TurkNet neden veremiyor ve uygun fiyatlı 100-200 Mbps önerdiğiniz bir internet var mı? Teşekkür ederim.

Türk Telekom daha mantıklı eskisi gibi değil artık modem konusunda yeni çağ başlattılar ama hat için aynısı diyemem.

Bende de aynı durum var. Halihazırda da TurkNet'in VDSL'ini kullanıyorum. Fiber geldi ama 100 verebiliyor TurkNet maksimum.
Taahhütsüzlüğün ve TurkNet'in DNS konusundaki güzelliği olsa da TT'ye geçmek mantıklı olan şey sanırım şu durumda.

Sizin adresinizde Turk Telekom'un FTTH, yani fiber altyapısı var. Bu altyapı ile Turk Telekom'dan 1000 Mbps hız alabilirsiniz. Ama taahhütlü olur. 12, 18, 24 ay gibi. Ve fiyatlar da pahalı bence.

TurkNet, TT'nin fiber altyapısını kiralıyor. Ve bu sözleşme içerisinde en fazla 100 Mbps verebiliyor. Daha fazla veremiyor. Bürokrasi sorunu, altyapı sorunu değil. Adresinizde TurkNet'in kendi altyapısı GigaFiber olsaydı size 1000 Mbps simetrik internet verebilirlerdi.

Ayrıca diğer firmalarda TT'nin altyapısını kiralıyor. NetSpeed, Millenicom, VodafoneNet, vb. VodafoneNet TT altyapısı ile 1000 Mbps verebiliyor. NetSpeed 200 Mbps verebiliyor.

TurkNet'te davetiye kodu ile 1 ay ücretsiz kullanabilirsiniz. Sonra 12 ay peşin ödemeyi 599 TL'den yapıp, 6 ay taksit olarak ödeyebilirsiniz.

Fiyat dışında karar tamamıyla size kalmış. 1000 Mbps ve 100 Mbps arası cidden çok büyük hız farkı var. Çok bir şey yüklüyorsanız 100 Mbps çekilecek bir şey değil. Ama TurkNet'in 100 Mbps'i cidden kaliteli. Yani bunu da düşünmek lazım. Burada karar vereceğiniz şey ISS yerine 1000 mi 100 mü olmalı bence. 100 ise daha kaliteli, daha az sansürsüz TurkNet seçerdim. 1000 ise kiralayan firmalar yerine direkt altyapının sahibi Turk Telekom'u seçerdim.

Sizin adresinizde Türk Telekom'un FTTH, yani fiber altyapısı var. Bu altyapı ile Türk Telekom'dan 1000 Mbps hız alabilirsiniz. Ama taahhütlü olur. 12, 18, 24 ay gibi. Ve fiyatlar da pahalı bence.

TurkNet, TT'nin fiber altyapısını kiralıyor. Ve bu sözleşme içerisinde en fazla 100 Mbps verebiliyor. Daha fazla veremiyor. Bürokrasi sorunu, altyapı sorunu değil. Adresinizde TurkNet'in kendi altyapısı GigaFiber olsaydı size 1000 Mbps simetrik internet verebilirlerdi.

Ayrıca diğer firmalarda TT'nin altyapısını kiralıyor. Netspeed, Millenicom, Vodafone Net, vb. Vodafone Net TT altyapısı ile 1000 Mbps verebiliyor. Netspeed 200 Mbps verebiliyor.

TurkNet'te davetiye kodu ile 1 ay ücretsiz kullanabilirsiniz. Sonra 12 ay peşin ödemeyi 599 TL'den yapıp, 6 ay taksit olarak ödeyebilirsiniz.

Fiyat dışında karar tamamıyla size kalmış. 1000 Mbps ve 100 Mbps arası cidden çok büyük hız farkı var. Çok bir şey yüklüyorsanız 100 Mbps çekilecek bir şey değil. Ama TurkNet'in 100 Mbps'i cidden kaliteli. Yani bunu da düşünmek lazım. Burada karar vereceğiniz şey ISS yerine 1000 mi 100 mü olmalı bence. 100 ise daha kaliteli, daha az sansürsüz TurkNet seçerdim. 1000 ise kiralayan firmalar yerine direkt altyapının sahibi Türk Telekom'u seçerdim.

Öncelikle teşekkür ederim tek amacım oyunlarda ms yaşamamak harici herhangi bir isteğim yok sanırım Türk Telekom bağlatacağım.