xalvorath 7

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Yaklaşık 3 yıldır uyku düzenim bozuk, öyle bir bozuk ki her seferinde daha geç uyuyorum ve sonrasında normal uyku saatine denk geliyor sonra tekrar geceye dönüyor. 25 Temmuz da askere gidiyorum ve gitmeden uykuyu düzene sokmam lazım, normalde uyumayıp akşama kadar durabilirim ama kurdeşen ve uyuza sahip olduğum için sabah 7 8 civarı çok pis şekilde kaşınıyorum ve uyku harici çözümü olmuyor. Normalde benim için vakit hızlı geçerken kaşındığım zaman asla geçmiyor. Yapabilecek bir aktivite bulamıyorum sabah 6 da kasamı komple söküp temizliyorum ama ne yazık ki bunu sapık gibi 2 haftada 1 yaptığım için en fazla 1 saatimi alıyor, odamı temizliyorum o da 30 dakika ve bitti başka yapacak bir şeyim kalmıyor. Dışarı çıkıp gezmek istesem kaşıntı daha beter bir hal alıyor ve yine yapacak bir şey bulamıyorum. Sabahtan akşama kadar durmanın bir taktiği var mı?

Ben o gün hiç uyumayıp ertesi gün 12-1 gibi yatıyorum ve sabah alarm kurarak kalkıyorum. Genelde bu şekilde uyku düzenimi düzeltiyorum. Sabah erken kalkmak için bir gerekçen olmasa bile bunu sürekli uygulamak gerekiyor yoksa 2-3 gün sonra tekrar başa dönüyor tüm süreç.

Askerliğe gittiğimde hiç uyumadan gitmiştim. 2 gün boyunca da orada uyuyamadım 1-2 saatlik uykular haricinde. Sonra zorunlu olarak düzelmişti uykum ama döndükten sonra aynı tas aynı hamam bozuk düzenle devam ediyorum. Yarın sabah kalkıp işe gideceğim ancak hala ayaktayım örneğin. Kendimi bildim bileli düzene giremedim. Gece insanıyım. Geceleri çok daha üretken, çok daha sosyal, çok daha aktif, çok daha çalışkan oluyorum. Algılarım çok daha açık oluyor. Gündüzleri çok verimsizim ama mecbur, gündüz çalışıyoruz işte.

Askerliğe gittiğimde hiç uyumadan gitmiştim. 2 gün boyunca da orada uyuyamadım 1-2 saatlik uykular haricinde. Sonra zorunlu olarak düzelmişti uykum ama döndükten sonra aynı tas aynı hamam bozuk düzenle devam ediyorum. Yarın sabah kalkıp işe gideceğim ancak hala ayaktayım örneğin. Kendimi bildim bileli düzene giremedim. Gece insanıyım. Geceleri çok daha üretken, çok daha sosyal, çok daha aktif, çok daha çalışkan oluyorum. Algılarım çok daha açık oluyor. Gündüzleri çok verimsizim ama mecbur, gündüz çalışıyoruz işte.

Hocam ben evde boş durduğum için düzene sokamıyorum, tüm gün yatıyorum yaptığım tek şey kalkıp çay almak bir de 30 dakikalık spor, harici asla yorulmadığım için gece de uykum gelmiyor. Bugün kendimi deli gibi zorlayarak durucam bakalım.

Benimde uykum bozuk ve genelde birçok sebebi var;

1) Uyku düzensizliği yaratan olumsuz alışkanlıklar

2) Ülkenin durumundan kaynaklı stres, kaygı

3) Aşırı hava sıcaklıkları