31329

Üyecik
Merhaba,

Eğitim hayatımı nasıl düzene sokarım? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

(Not: 10.sınıf lise öğrencisiyim. Lise ve ortaokul konularının çoğu aklımda yok. İlkokul hayatım zorbalıkla geçti. Okumayı yazmayı DEHB tanım yüzünden çok zorlandım. DEHB tanım 8. sınıfda koyulduğu için 8.sınıfa kadar hem psikolojik hem fiziksel olarak eğitim hayatımda çok zorlandım. Ortaokulda ise 5. sınıfta COVID-19 çıktı ve dersleri direkt anlamamaya başladığım 5.sınıf oldu. Ortaokulun çoğunu kopya çekerek geçtim. Lisede ise temelim olmadığı ve dersleri anlamadığım için kağıda rastgele şeyler yazıyordum ve hocalar ortalama puanlar verip liseyi de geçtim. 10. sınıf 2. dönemde ise yani 2 gün önce Adnan Menderes Anadolu Lisesi'ne geçtim. Aynı sınıfta yaşıtlarımın çoğunu kendi yollarını çoktan çizdiklerini, derslerde benden çok illerde olduklarını görünce iyice moralim bozuldu. Liseyi bir şekilde bitirdikten sonra ortaöğretim KPSS'ye girip kazanıp atanmayı düşünüyorum.)

@31329, kimse tüm bilgileri anasının karnından bilerek doğmadı, konular zor ama direkt pes etmek olmaz. Ben de dehb'liyim, sen elinden geleni yap, gerisini Allah'a bırak.

Yol göstermek için ise, ailenle görüşüp güzel bir dershaneye gidebilirsin, ailenin durumu iyiyse özel ders alabilirsin. Hiçbir şey için geç değil, dünyanın sonuda değil, kendini üzme.

Anladığım kadarıyla derslerden geri kalmışsın. YouTube'dan izleyerek ve Google'dan aratarak öğrenebilirsin, istersen kanal tavsiyesi yazarım buraya. Zor sanıyorsun ama öğrenmeyi istedikten sonra, öğrenme isteği olduktan sonra kolay gelir.

@31329 @30362 Hangi hesaptasın? Yanıt bekliyorum.