Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Merhaba,
Halihazırda olan sistemim uzay montaj fakat alan çok dar gelmeye başladı yeni monitörle beraber.
Bende sistemimi tahta bir yüzeye montajlama kararı aldım biraz tavsiyeye ihtiyacım var çünkü sistemi kurduğum yer ranza. Üst taraf yatak alt taraf ise çalışma masası. Haliyle epey bir kapalı ortam ve yatağa çıkarken istemsizce sallıyorum. Sistemde ısınıyor, anakart kutunun üstünde olunca bir de 2600X işlemci 70 dereceleri zorlamaya başladı.
Şimdi gelelim nasıl montaj yapacağıma eski bir kasa vardı elimde (artık eski değil eskiden olan bir kasa 😃) hem de mATX formatında. Anakartımda mATX olduğu için anakartın takıldığı parçayı komple kestim kasadan da eser kalmadı bu süreçte.

20250108_203959.webp

Parça bu.
İçeriye doğru 4 5 kısım çıkıntılı burayı delip 3.5x18 vida atacağım.
Aslında konu açma sebebim ekran kartı zarar görür mü çünkü hiç yoktan 1 kg vardır (Sapphire Nitro+ Special Edition RX 590).
Yatağa çıkarken istemesem de sallanıyor bir de ben gece soluksuz uyurum bazen aniden kalkıyorum. Durduk yere PCI-e slotu ile başıma iş açmak istemiyorum. Sistemi neden böyle yapmak istiyorum alan dar, PC'yi koyabileceğim başka yer de yok maalesef.

20250102_205429.webp

Sistem bu şekilde duruyordu bu işe kalkışacağım için söktüm monitör soldaki raf ile 0 gidiyor, sistemi yan çevirsem ekran kartı monitöre deyiyor, alt slota taksamda aynı.
Kısaca bu işi yapmayı düşündüm hem sisteme hem de bana faydası olacak.
Bu konuda deneyimi olan vardır illaki fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

20250108_204814.webp

Mavi olarak işaretli yerlerden vida atıp yaslı olduğu sunta parçaya sabitleyeceğim.