ACN

Uzman
Bu aralar ekran kartı bakıyorum ve satıcıların çoğu FurMark testi atarken uzay montaj şeklinde videolu atıyorlar.

Merak ettiğim şey şu uzay montaj da bir ekran kartı daha mı az ısınır yoksa bir kasa tarafından hava sirkülasyonu içindeyken mi daha az ısınır?

Bu arada kasam Xigmatek Astro kasadan gayet memnunum aslında hava akışını beğeniyorum 36cm ekran kartı desteği falan var.

Uzay montajda 70 derece sıcaklık veren bir ekran kartı 3 intake 1 egzoz kasada kaç derece verir daha mı düşük yoksa daha mı yüksek?

Tecrübelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ettiğim şey şu uzay montaj da bir ekran kartı daha mı az ısınır yoksa bir kasa tarafından hava sirkülasyonu içindeyken mi daha az ısınır?

Bulunduğu ortama bağlı misal ben uzay montaj kapalı ve sıcak denilebilecek ortamda ekran kartım 80+ üzeri görüyordu serin ortamda ise 77'yi geçmiyordu ortam çok önemli bir unsur. Boşta 50 derecede takılırken çatı katına sistemi kurma şansım olmuştu bir ara 28-30 arası çalışıyordu ortam soğukluğundan.

Uzay montajda 70 derece sıcaklık veren bir ekran kartı 3 intake 1 egzoz kasada kaç derece verir daha mı düşük yoksa daha mı yüksek?

3-4 derece fark ediyor arkadaşın dediği gibi. Sadece ekran kartı değil işlemci ve anakartta etkileniyor işlemci için 5-7 derece fark yakaladım ben. Anakart şöyle etkileniyor kutu üzerinde kullanım var ise özellikle işlemcinin olduğu bölümde ısı hapsoluyor benim anakart ortadan kamburlaştı o sıcaklıktan :D

Ekran kartı koşul ne olursa olsun uzay sistem daha serin çalışır, kasa içerisine alındığında 3 ile 5 derece arası daha sıcak çalışır.

@ACN,

Kasa kapağını açtığınızda bile ekran kartı ısısında düşüş olur, bu bir kanıt mesela.

Kutu üzerinde kullanım olacaksa hiç hayal ettiğin gibi olmuyor 1 senedir uzay montaj kullanıyorum neredeyse kutu üzerinde her parçada +5 derece fark var işlemci +7 derece daha sıcak çalışıyor kutu üzerinde kart da aynı şekilde en azından kasada hava geliyor fanlara vs. kutu üzerinde direk sıcaklığı hapsediyor sistem daha da ısınıyor gaming kasa olsa elimde sistemi montajlar sonuca bakardık.

Kasaya fanların üflediği hava klimadan mı geliyor? Üflenen hava ortam havası zaten, kasa içerisinde hava akışı ışık hızında gerçekleşmiyor, yavaşlıyor, pasif soğutmalı parçaların ısısı ile de kasa iç sıcaklığı artıyor, bu da daha sıcak çalışmasına sebep oluyor.

Uzay sistemde fanlı donanımlar daha serin, pasif soğutma ile çalışanlar daha sıcak çalışır. Ayrıca ısınan hava yükselir.

@Talha Yiğit,

Kasaya fanların üflediği hava klimadan mı geliyor? Üflenen hava ortam havası zaten, kasa içerisinde hava akışı ışık hızında gerçekleşmiyor, yavaşlıyor, pasif soğutmalı parçaların ısısı ile de kasa iç sıcaklığı artıyor, bu da daha sıcak çalışmasına sebep oluyor.

Uzay sistemde fanlı donanımlar daha serin, pasif soğutma ile çalışanlar daha sıcak çalışır. Ayrıca ısınan hava yükselir.

@Talha Yiğit,

Sen anlaşılan uzay montajın çok iyi olduğunu falan sanıyorsun başarılar ben sıramı saliyorum o zaman tartışmaya gerek yok.

Kasa olmadan kullanmak biraz fazla riskli bence. Olaya sadece soğutma olarak bakmamak lazım yani bileşenlere zarar gelmemesi için çünkü kasa varken bileşenler biraz daha güvenli olur sanırım.