Eki Görüntüle 216410

@Enes Bölükbaşı, yaklaşık iki haftadır uzay sistem kullanıyorum artıları ve eksilerini şöyle sıralayabilirim:

1- sistemde bir arıza ya da sorun oldugunu dusunuyorsan test etmen oldukca kolay oluyor.

2- evde evcil hayvan, coluk çocuk varsa sıkıntı. Ben masaya kimseyi yaklastirmiyorum ki bir arizaya yol açmasın. Yani sistem savunmasız oluyor.

3- iyi bir macun ile birlikte ekstra sogutucu olmadan makul sicaklik degerlerinde takilabilirsiniz. Ben bir tik test amacli kullanıyorum. Uzun süreli oyun oynayacaksaniz çok da mantikli olmaz.

Hocam birkaç ay kullanırım belki sonra bir kasa alırım. Kasa konusunda kararsızım. Attığım kasa fiyat olaark mantıklı geldi ama daha üst modellerden alınır mı? Emin değilim. O konu içinde ileride bir kasa önerisi konusu açacağım inşallah. Anakartım microatx o nedenle ATX bir kasa da almak istemiyorum çok boş görünür diye. Sistemi toplamama 2 parça kaldı. Kargo bekliyorum. Test ettikten bir süre sonra kasa alırım ama süre uzayabilir. Kasa toplama tecrübem de yok. @Ayhan Dönmez hocam sağ olsun bazı arkadaşların kasalarını bizzat topladı ben sistem alınca wpden bakmıyor bile. O nedenle bir süre kasasız idare edeceğim gibi.

Vallahi hocam kenmdime güveniyorum da evdekilere güvenemiyorum.

Eki Görüntüle 216410

@Enes Bölükbaşı, yaklaşık iki haftadır uzay sistem kullanıyorum artıları ve eksilerini şöyle sıralayabilirim:

1- Sistemde bir arıza ya da sorun oldugunu dusunuyorsan test etmen oldukca kolay oluyor.

2- Evde evcil hayvan, coluk cocuk varsa sikinti. Ben masaya kimseyi yaklastirmiyorum ki bir arizaya yol açmasın. Yani sistem savunmasız oluyor.

3- İyi bir macun ile birlikte ekstra sogutucu olmadan makul sicaklik degerlerinde takilabilirsiniz. Ben bir tik test amacli kullaniyorum. Uzun süreli oyun oynayacaksaniz çok da mantikli olmaz.
Hocam senin sistemin bileşenleri ne? Baya güzelmiş sistem güle güle kullan.

Son düzenleme:
Evet Hocalarım; @Ayhan Dönmez @LH44 @SunseTTime burada mısınız? Tamam. Şimdi benim için önemli sizin için normal bir konu hakkında sizin fikirlerinizi almak isterim.
  1. Uzay montajın faydaları nelerdir? Zararları nelerdir?
  2. Kasanın uzay monttaja göre avantajları nelerdir?
  3. Uzay montaj hem sistem için hem de çevre için tehlikeli midir?
  4. Uzay montaj kullanırken parmağımla anakart pinlerine dokunursam kısa devre olur mu? Çarpılır mıyım? :D
  5. Uzay montaj uzun vade de tozlanma gibi nedenlerle sisteme zarar verir mi?
  6. Ekran kartı vidalanmadığı için dengesiz duruyor problem olur mu?
  7. Kasa olarak MSI MAG Forge M120R AIRFLOW alınır mı?
Eki Görüntüle 216395

1. Sisteme daha rahat erişim, daha düşük bir sıcaklık. / Erken tozlanma.

2. Daha geç tozlanma, parçaların daha korunaklı olması.

3. Hayır. (Sistem kısmını 5. maddede açıkladım.)

4. Çarpılan olduğunu düşünmüyorum. Kısa devre olma ihtimali var. Denemeyin bence. 😀

5. Kasa veya uzay montaj bir sistemde temizlik yapmazsanız evet, zarar görme ihtimali var. (En basitinden sıcaklıkların artması, PSU'nun tozdan tabiri caizse boğulması. Sonuçta sistemdeki çoğu parçanın temiz havaya ihtiyacı var.)

6. Vidalayın, vida yoksa bir şeyle sabitleyin illaki.

7. D501A, D502A, Ponos Ultra varken almazdım. Ek olarak İnventus üzerinden VG4202FL veya VG4202FLA modelleri de değerlendirilebilir.