Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Normalde 35.999 TL'ye incehesaptan kutulu versiyonunu alacaktım ama ben alana kadar stok bitti. Şimdi bir tek tray versiyonu var, o da 32,599 TL.

Ben tray işlemcilere çok güvenemiyorum. İncehesap'ı çok seviyorum ve güveniyorum, bir sürü kez alışveriş yaptım ama gene de ürün tray olduğu için içimde bir şüphe doğuyor. Doğru bir şüphe mi bilmiyorum.

Sizce alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tray işlemcinin tek farkı kutusunun, fanının olmaması. Toplu halde tepside alıyorlar direkt o yüzden çok ucuza geliyor satıcılar açısından, garanti vesaire olarak da hiç bir farkı yok. Zaten soğutma takacaksınız, bence alın direkt. Güvenilirlik konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız.

Edit: Ben de tray işlemci kullanıyorum, hazır sistem alanlara da genelde tray işlemci takarlar zaten soğutma vesaire takıldığından.

Hocam tray işlemcinin tek farkı kutusunun, fanının olmaması. Toplu halde tepside alıyorlar direkt o yüzden çok ucuza geliyor satıcılar açısından, garanti vesaire olarak da hiç bir farkı yok. Zaten soğutma takacaksınız, bence alın direkt. Güvenilirlik konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız.

Edit: Ben de tray işlemci kullanıyorum, hazır sistem alanlara da genelde tray işlemci takarlar zaten soğutma vesaire takıldığından.
Hocam tray ne biliyorum. Fanın'da veya kutusunda değilim. Ama kutusu en azından fabrikadan bantlı bandrollü geliyor.

Benim asıl korkum kullanılmış, ağır OC yapılmış, bozuk, garantiden dönme, mühendis prototipi, vb bir ürün gelmesi.

Sadece incehesap değil, her tray satıcıya böyle bakıyorum. Nedense güvenemiyorum.

Hocam tray ne biliyorum. Fanın'da veya kutusunda değilim. Ama kutusu en azından fabrikadan bantlı bandrollü geliyor.

Benim asıl korkum kullanılmış, ağır OC yapılmış, bozuk, garantiden dönme, mühendis prototipi, vb bir ürün gelmesi.

Sadece incehesap değil, her tray satıcıya böyle bakıyorum. Nedense güvenemiyorum.
1757543252153.webp

Mesela bu işlemciyi Tray diye verseler senin anlaman mümkün değil. Ben de hep kutulu almışımdır.

Tray'deki garanti süreci biraz daha farklı değil miydi? Global garanti sadece kutuluda var diye biliyorum. İşlemci kolay kolay bozulan bir parça değil orası ayrı tabi. Tray'de 2 yıl distributor ya da satın aldığın firma garantisi altındasın diye biliyorum.

Fark olmayacaktır, işlemciler bayağı sağlam donanımlar ama ben yine de garantici olduğum ve olası bir duruma karşı riske atmak istemediğimden almazdım, almadım. 9800X3D'mi ben de İncehesap'tan aldım ama kutulu aldım. Minimum 3-4 yıl kullanacağım bir işlemci olduğu için garanti yolu seçtim.

Yerinizde olsam ben yine İncehesap'ta kutulunun indirime düşmesini beklerdim kesin. Ama ülkede zam yeme ihtimali de olduğu için aciliyetiniz varsa alınabilir Tray. En azından N11 satıcılarına kıyasla sorun yaşama ihtimaliniz çok daha düşük diye düşünüyorum İncehesap'ta.

En azından N11 satıcılarına kıyasla sorun yaşama ihtimaliniz çok daha düşük diye düşünüyorum İncehesap'ta.
Aman hocam n11 tray satıcılarından bahsetmeyin. Evet onlardan asla almam. Ben de işi garantiye alacağım ve kutulu alacağım.

Tray'de 2 yıl distributor ya da satın aldığın firma garantisi altındasın diye biliyorum.
Bunu bilmiyordum. Eğer bu doğru ise kesin kutulu alıyorum. Ben satıcı veya mağaza ne kadar güvenilir ve dürüst olsa bile asla bizim milletin insiyatifine kalmak istemem. PS5'te de aynı şeyi hep bu forumda yazdım. Ya paraya kıyın ve Bilkom garantili alın, ya da direkt kendisi ithal etmiş bireysel satıcıdan alın. Bunun ticaretini yapan "ithalatçı garantili" esnaf konsol mağazalarından almayın diye bir sürü mesajım var.

Kutulu alacağım muhtemelen.

Aman hocam n11 tray satıcılarından bahsetmeyin. Evet onlardan asla almam. Ben de işi garantiye alacağım ve kutulu alacağım.

Bunu bilmiyordum. Eğer bu doğru ise kesin kutulu alıyorum. Ben satıcı veya mağaza ne kadar güvenilir ve dürüst olsa bile asla bizim milletin insiyatifine kalmak istemem. PS5'te de aynı şeyi hep bu forumda yazdım. Ya paraya kıyın ve Bilkom garantili alın, ya da direkt kendisi ithal etmiş bireysel satıcıdan alın. Bunun ticaretini yapan "ithalatçı garantili" esnaf konsol mağazalarından almayın diye bir sürü mesajım var.

Yani garantisi yok ülkemizde bu işlerin. İzopropile yatırsan bu 105 derece işlemciyi, nasıl anlayacaksın ki, yüzük kutusunda tertemiz gelecek sana. Garantiyi İncehesap kendisi sağlaması lazım, AMD servise gideceğinin garantisi yok bu arada Tray'lerin, İncehesap sana kendi değişim verir ancak. Kutulularda AMD bakar diye biliyorum, +1 yıl global garantin de oluyor ama onunla uğraşırsan tabi. İşlemci en son bozulacak parça, sokete yerleştirirken özellikle anakartta bent pin olmamasına özen göster. Kutulu almakta fayda var bu tarz işlemcileri.

O bilgi de doğru diye biliyorum, ben de epey araştırmıştım. Tray aldığınızda olası sorunda tamamen satıcının insiyafitine kaldığını belirtiyordu herkes. Bir de bunlardan bağımsız, bu kadar üst düzey bir donanıma para veriyorken 1-2 bin daha verip kutulu garanti yolu seçmeyi mantıklı buluyorum.

Tabii günün sonunda bütçe meselesi de işin içine giriyorsa Tray ancak o zaman düşünülebilir ama ben o durumda bile yine bekleyip kutulu alırdım kendi düşünce yapımdan.

O bilgi de doğru diye biliyorum, ben de epey araştırmıştım. Tray aldığınızda olası sorunda tamamen satıcının insiyafitine kaldığını belirtiyordu herkes. Bir de bunlardan bağımsız, bu kadar üst düzey bir donanıma para veriyorken 1-2 bin daha verip kutulu garanti yolu seçmeyi mantıklı buluyorum.

Tabii günün sonunda bütçe meselesi de işin içine giriyorsa Tray ancak o zaman düşünülebilir ama ben o durumda bile yine bekleyip kutulu alırdım kendi düşünce yapımdan.
9700x-7800x3D için sorsaydı İncehesap gaming gecesi Tray alabilirsin derdim ama 9950x3D için söz konusu olmamalı. Bir sorun halinde İncehesap her türlü iade/değişim sağlar orası ayrı. N11 üzerindeki firmaları bilmiyorum ama onların insiyatifinde olduğun kesin yani. Kutuludaki garanti süreci gibi olmaz. AMD zaten kutululara bakıyor sadece, Tebilon gibi firmalar direkt distributorlerle iletişim halinde olduğu için onlar aracılığıyla yetkili servis gönderdiğini belirtmiş, bilemeyiz bunu da doğruluğunu tabi. İşlemci için garanti çok da önemli sayılmaz ama 30K'lık bir çipte önemli.

Mesela İntel'in fabrikasyon sorunlu 14. neslinde Tray alanlar RMA yoluna başvurabildi mi, takip etmedim süreci. Kutulu olsa İntel'e gönderme şansın var.

Normalde 35.999 TL'ye incehesaptan kutulu versiyonunu alacaktım ama ben alana kadar stok bitti. Şimdi bir tek tray versiyonu var, o da 32,599 TL.

Ben tray işlemcilere çok güvenemiyorum. İncehesap'ı çok seviyorum ve güveniyorum, bir sürü kez alışveriş yaptım ama gene de ürün tray olduğu için içimde bir şüphe doğuyor. Doğru bir şüphe mi bilmiyorum.

Sizce alınır mı?
Yüzük kutusunun içinde geliyor al geç kutuyu napacan :D