kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Sık kullanacağım. Bilgisayarda hep takılı şekilde duracak 2 TB taşınabilir bir SSD arıyorum. Minimum 1.000-1.050 MB/sn okuma yazma hızlarına sahip olmalı. Zaten taşınabilir SSD'lerin çoğu bu hızdan başlıyor. Uzun sürelerce kullandığınız ve bozulmadığını gördüğünüz bir model var mı? Çünkü hangi modeli almaya kalksam (Kingston, Lexar, SanDisk vs.) hepsiyle ilgili verilerin kaybedildiğine nazaran birçok yorum vs. gördüm. Şöyle ki veri kaybetmek ve zamanla okuma yazma hızlarının düştüğünü görmek benim için çok kötü bir senaryo olurdu. Çünkü yedekleyeceğim dosyaların çoğu proje dosyaları olacak.

Genel olarak SSD'lerde uzun süre elektrik vermeme durumunda (5+ yıl) veri kaybı olduğunu duymuştum. Eğer veri depolayacaksanız taşınabilir bir hard disk almanız daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Normal bir M.2 SSD alıp bir SSD kutusu ile taşınabilir yapabilirsiniz 10 Gbps veri iletimi destekliyor diye biliyorum. (tabii ki destekleyen bir kablo SSD ve port ile)

Genel olarak SSD'lerde uzun süre elektrik vermeme durumunda (5+ yıl) veri kaybı olduğunu duymuştum. Eğer veri depolayacaksanız taşınabilir bir hard disk almanız daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Normal bir M.2 SSD alıp bir SSD kutusu ile taşınabilir yapabilirsiniz 10 Gbps veri iletimi destekliyor diye biliyorum. (tabii ki destekleyen bir kablo SSD ve port ile)
elektrik vermeme mi elektrik verme mi ? Eğer elektrik vermeme durumunda ise zaten 7 24 PC'ye takılı kullanacağım için sorun olacağını sanmıyorum. Olmadı 1-2 sene kullanır sonrasında projeleri yedeklemek için bir Taşınabilir Harddisk alırım ekstradan. Sadece yedekleme yapmayacağım. Bazı pluginler falan da kuracağım. Ha birde artık m2 ssd alıp üstüne bir de kutu almak daha pahalı veya aynı. yani hiç bir farklı özelliği olmuyor.

Bu SSD değil ama. Okuma yazma hızı çok düşük sanırım.

Bu arada arkadaşlar aklıma bir fikir geldi. Mühim olan projeleri yedeklemek için SSD yerine HDD alsam daha uzun ömürlü olur sanırım. Bana ayrıyeten 1TB taşınabilir HDD de önerebilirsiniz uygun fiyatlı.

Son düzenleme:
elektrik vermeme mi elektrik verme mi ? Eğer elektrik vermeme durumunda ise zaten 7 24 PC'ye takılı kullanacağım için sorun olacağını sanmıyorum. Olmadı 1-2 sene kullanır sonrasında projeleri yedeklemek için bir Taşınabilir Harddisk alırım ekstradan. Sadece yedekleme yapmayacağım. Bazı pluginler falan da kuracağım. Ha birde artık m2 ssd alıp üstüne bir de kutu almak daha pahalı veya aynı. yani hiç bir farklı özelliği olmuyor.

Bu SSD değil ama. Okuma yazma hızı çok düşük sanırım.

Bu arada arkadaşlar aklıma bir fikir geldi. Mühim olan projeleri yedeklemek için SSD yerine HDD alsam daha uzun ömürlü olur sanırım. Bana ayrıyeten 1TB taşınabilir HDD de önerebilirsiniz uygun fiyatlı.
SSD olarak FireCuda 520/530 NVMe SSD serilerine bakablirsiniz. Su aralar getirmiyorlar sanirim fiyatlar asiri arttigi icin. Normalde de pahali bir urundu zaten.

Şuna da bakılabilir, Kioxia ürünleri iyidir:

Şu an fiyat olarak da uygun sayılır ₺6.099'ye. Samsung, Crucial gibi diskler de var ancak fiyat neredeyse ikiye katlıyor. Bütçene uyarsa bakılabilir.
Hocam piyasada şu anda en çok satılan ve fiyatı en uygun olan ürün bu. Baya araştırdım zaten. Aynı ürünü arkadaşım kullanıyor Ama ısınma sorunları ve başka veri sorunları yaşamış. Ürün yeni olmasına rağmen. O yüzden alternatif arıyorum güvenemedim. Yoksa alıp geçicektim. Belki biraz da şans işidir bende sorunsuz çalışır.

Kioxia Exceria Plus G2 2TB aldım arkadaşlar. Şu anlık memnunum. Hız konusunda bir problem yok. Henüz ısı problemi de görmedim. Sadece henüz daha 300GB veri yazmama rağmen sağlığın %99'da olduğunu görüyorum. TBW değeri mi düşük acaba anlam veremedim.

GÜNCELLEME: daha alalı 2 gün oldu. 742GB veri yazmışım ve sağlık %98 gösteriyor Crystaldiskinfo. Doğru mu bilemedim. Alternatiflerden de kontrol etmek lazım. En sağlıklı nereden kontrol edilir biliyorsanız yazarsanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• normalmi.webp
    normalmi.webp
    256,9 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme: