Elidor turuncu saç bakım şampuanı.
Head and shoulders alıyorsun linkteki su ile haftada iki kere banyoya girip saçını ıslatıyorsun iyice bir sonra elini de aynı şekilde eline alıp iyice bir ovalıyorsun ilk saçına biraz sürüyorsun sonra diplere masaj yapıyorsun elinle yaklaşık 10 dakika yap ondan sonra iyice bir yıka saçını ve ellerini çık sakın kurutma bekle kendi kurutsun bu sırada tara (ben pazartesi cuma yapıyorum sen istediğin zaman yap ama pazartesi pazar yapacaksan 3'e çıkarabilirsin) ben böyle yapıyorum hem kepeği önlüyor hem de saç daha canlı gözüküyor.
Teşekkürler.

Dökülmenin kaynağını bilmiyoruz ama yine de %2 ketokonazol şampuan öneririm kenarda tutmalık, zaten haftada maksimum 1-2 kez uygulandığı için bayağı gidiyor. 5-6 dakika saç derisinde bekleteceksiniz. Genel kullanım için temiz içerikli, işe yarayan aktif maddeleri olan ürünlere bakabilirsiniz. Fakat şampuanlar bir yere kadar etki edecektir, sonuçta aktif madde saçınızda 5-10 dakika duruyor maksimum. Şampuanlardan inanılmaz şeyler beklemeyin. Aminexil, kafein, peptid kompleks gibi şeyler içeren şampuanlara gidebilirsiniz.

Kepek, egzama gibi problemlerin varsa ketokonazol şampuan ekstra işine yarar bu arada. Ana amacı normalde bu zaten.

Son düzenleme:
  • Doğal içerikli saç yıkama ve bakım ürünleri kullanmanızı öneririm. Saç için, içeriği kimyasal olan her ürünü saçınıza sürmenizi tavsiye etmem.
  • Saç uzatma ve bakımı üzerine sosyal medya içerik üreticilerine bakabilirsiniz.
  • Uzun saç için her kuaföre gidilmez. Saç belirgin bir şekilde ortalama uzunluğun üzerinde uzun olmaya başladığı zaman, uzun saçtan anlayan iyi bir kuaföre gitmenizi öneririm. Arada bir kırıkları aldırmanın saçın daha sağlıklı uzamasına yardımcı olduğunu öğrenmiştim.
  • Saç diplerine belirli aralıklarla hakiki zeytin yağı ile parmak uçlarınızla masaj yapın.
  • Saç dökülmesi ve saçın sağlığı beslenme düzeninize, genetiğinize, strese, kullanılan saç ürünlerine, tedavi ve ilaçlara vs. göre değişebilir.

Kullandığım argan yağı da keratinli. Şampuan ve krem önerisi için açmıştım aslında konuyu.

Bu konuda uzman biri saç tipinize göre tam bir şey önerebilir. Ya da deneme yanılma yoluyla deneyeceksiniz. Saçınız kabarıyorsa nemlendirici krem alabilirsiniz. Argan yağının faydası fazla. Kullanmaya devam edebilirsiniz.