Uzun süredir kod yazmıyorum, unuttum gibi hissediyorum – nereden ve nasıl başlamalıyım?

Selamlar herkese,

Yaklaşık 6 aydır (şubat ayından beri) aktif olarak hiç kod yazmadım. Daha önce backend tarafında .NET ve frontend olarak da React ile projeler geliştirmiştim. Ancak bu arayı verdikten sonra, tekrar başlamak istediğimde elim gitmiyor, yazdıklarımı unutmuş gibiyim ve nereden başlamam gerektiğini bilemiyorum.

Ufak bir full-stack kursu ile birlikte proje geliştirdikten sonra kendi başıma proje yapmaya geri dönebilirim diye hissediyorum. " bunun için bir kurs, playlist vs. önerebilirseniz süper olur "

Kod yazarken pratikle ilerlediğimi fark ediyorum ama şu an sanki sıfırdan başlıyormuşum gibi bir boşluk hissindeyim. Bu durumu yaşamış olanlar varsa:

Siz böyle bir dönemde nasıl toparlandınız?

Güncel kalmak için hangi kaynakları önerirsiniz?

Yeniden motivasyon kazanmak ve pratiğe dönmek istiyorum ama biraz yönlendirmeye ihtiyacım var gibi. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Kurs veya playlist öneremeyeceğim çünkü hangi alanda devam etmek istediğini bilmiyorum. Fakat en iyi motivasyon gerçekten kullanılabilecek bir proje yapıp yayınlamak ve insanların bunu kullandığını görmek. İster free ister ücretli bir şekilde bunu gerçekleştirebilirsin. Yani yaptığın şeyleri başkaları görsün. Sadece kendine kalmasın.

Ayrıca kendini güncellemek ve pratik yapmak için HackerRank veya LeetCode kullanabilirsin.

Kolaylıklar dilerim.

Öncelikle tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

.NET ve React alanlarında devam etmek istiyorum.

Açıkçası kendimi her zaman başlangıç seviyesinde görüyorum.
Son projelerimde .NET ile API yazarak React kullanarak API'den veri çeken moviedb tarzı projeler yaptım.
GitHub hesabımı paylaşayım oradan tavsiye vermek istersen diye GitHub hesabımı bırakayım, proje isimlerim zaten yaptıklarımı çok kısaca özetliyor:

https://github.com/boraygulpinar

Hiçbir zaman bir yazılımcı kadar detaylı kodlama öğrenmedim, öyle bir ihtiyacım da olmadı. Fakat biyomedikal görüntüleme dersinde MATLAB eğitimi almıştık ve baktığında görüntü işleme noktasında yeterli bilgiye sahip olabilmiştim. Fakat tabi kullanılmayan bilgi unutulur bu çok normal. Sizin yerinizde olsam ve tekrar kodlamayı hatırlamak istesem, muhtemelen paket olarak satılan Udemy eğitimi alır, yer yer youtube'dan videolar izlerdim. Ki zaten kendinize ait özet notlarınız bulunuyordur onlardan da faydalanırsınız. Birkaç örnek uygulama da yapınca bilgiler iyice tazelenmiş olur. Şahsi fikrim bu yönde.

Son düzenleme:
6 ay unutmak için çok kısa bir süre. Senin problem mental sanıyorum ki.

Bunu atlatabilmen için çok basit bile olsa bir projeye giriş (telefon rehberi bile olabilir). İlgini çekecek bir proje olursa adaptasyonu sağlaman daha kolay olacaktır.

Geliştirmeye başladıkça hevesinin geri geldiğini göreceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…