PSU hakkında benim de bazı şüphelerim var. Bilgisayar yüksek yük altına girdiğinde RGB fanlarda titreme oluyor ve 12V hattında ciddi dalgalanmalar yaşanıyor. Ekran kartıyla ilgili konu açtığımda, orada yaşadığım sorunların (WattMan harici siyah ekran çökmesi ve AMD Radeon sürücüsünün direkt çöküp silinmesi, tekrar driver temiz kurulum yapmak zorunda kalmam gibi) PSU kaynaklı olabileceğini söylediler.
Zaten Gametech marka bir PSU 700w; geçici olarak almıştım. “Ha gitti ha gidecek” derken 5. senesine girdi. Galiba sorun gerçekten PSU ile alakalı.
SSD’yi de yeni değiştirdim, 2 ay oldu ya da olmadı. Sağlık durumu %100 olarak görünüyor. Hasan hocanın testlerini de yarın müsait olduğumda yapıp paylaşacağım ama açıkçası ben de PSU’dan şüpheleniyorum.
PSU kaynaklı bir sorun söz konusuysa aklıma takılan bir durum var: Ortaya bir problem çıkıyor, benim uyguladığım yöntemle geçici olarak düzeliyor, ancak bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor. Yani sorun kalıcı değil, geçici şekilde çözülüp yeniden kendini gösteriyor.
Eğer problem PSU’dan kaynaklanıyorsa, neden sürekli değil de belli bir süre sonra ortaya çıkıyor? Üstelik her seferinde aynı yöntemlerle geçici olarak düzelmesi kafamı karıştırıyor. Bu durumun mantığını tam olarak anlayabilmiş değilim.