KKubilay

Uzman
Selam,

Eğitim için uzun vadeli kullanabileceğim bir yapay zekâ arıyorum. Ödev çözen değil, konuları sıfırdan anlatan ve öğretmen gibi yönlendiren bir şey olsun istiyorum.
GPT ile Gemini arasında kaldım. Gemini fiyat olarak çok daha uygun ama uzun vadede gerçekten öğretici olur mu emin değilim. GPT ise pahalı ama eğer gerçekten bir öğretmen gibi ilerletiyorsa parasına değer mi diye düşünüyorum.

Bu ikisini eğitim amacıyla kullanan, hatta “AI mı daha mantıklı yoksa öğretmen mi?” noktasına gelmiş olanlar varsa deneyimlerini paylaşırsa çok iyi olur.

Sizce GPT parasına değer mi, yoksa Gemini yeterli mi?

Bence Gemini eğitim konusunda daha mantıklı olacaktır, ChatGPT bazen alakasız şeyler yapabiliyor. AI mı yoksa öğretmen mi konusunda da duruma göre çok değişkenlik gösterir. Eğer bilgisayar başındayken derse odaklanamama gibi bir sorununuz yoksa bence AI daha mantıklı.

Yapay zeka basit şeylerde bile hata yapıyorken öğretmen yerine tercih etmek mantıksız. Birini seçsem Gemini derdim. Az daha mantıklı cevaplar veriyor.
Zaten ben de AI’yı öğretmenin birebir alternatifi olarak değil, sürekli erişilebilir bir çalışma aracı olarak düşünüyorum. Hatalı olabildiği için de tek kaynak gibi değil, video + kitap + kalemle çözümle birlikte kullanmak daha mantıklı geliyor.

Selam,

Eğitim için uzun vadeli kullanabileceğim bir yapay zekâ arıyorum. Ödev çözen değil, konuları sıfırdan anlatan ve öğretmen gibi yönlendiren bir şey olsun istiyorum.
GPT ile Gemini arasında kaldım. Gemini fiyat olarak çok daha uygun ama uzun vadede gerçekten öğretici olur mu emin değilim. GPT ise pahalı ama eğer gerçekten bir öğretmen gibi ilerletiyorsa parasına değer mi diye düşünüyorum.

Bu ikisini eğitim amacıyla kullanan, hatta “AI mı daha mantıklı yoksa öğretmen mi?” noktasına gelmiş olanlar varsa deneyimlerini paylaşırsa çok iyi olur.

Konunun ne olduğuna göre değişir. Bazı konular öğretmen eşliğinde daha iyi olabilir bazıları da yapay zekayla. Tam olarak ne için istiyorsunuz? Ayrıca bence yapay zeka arasında kararsız kalırsanız Gemini seçmekte fayda var. Sadece yapay zeka değil birçok araçları oluyor Nootbook LM gibi. İllaki işinize yarar.

Yapay zeka basit şeylerde bile hata yapıyorken öğretmen yerine tercih etmek mantıksız. Birini seçsem Gemini derdim. Az daha mantıklı cevaplar veriyor.

Tek başına bir kaynak olarak AI kullanmak tabii mantıksız, ancak konuları öğretmen gibi detaylı anlatma, özet çıkarma vb. konularda süper çalışıyor. O kadar hızlı gelişiyor ki 3, 4 yıla kalmaz eğitim alanında çok fazla kullanılmaya başlanır diye tahmin ediyorum.

Selam,

NotebookLM tam sizlik bu da Gemini ile entegre çalışıyor. NotebookLM kullanabilirsiniz.

Sorgulamadan kabul edilen bilgileri doğru kabul ederek ilerlememek gerek. İnanılmaz sorunlara yol açabilir. Eğitimde hiç öğrenilmemiş bir şeyi öğretmek kolayken yanlış öğrenilmiş bilgiyi öğretmek zor kabul edilir. Bu nedenle yapay zekadan doğrudan öğrenmek istediğini öğrenmek yerine onu bir yardımcı asistan olarak kullanıp öğrenmek istediğini araştırma yaparak öğrenmeni tavsiye ederim.