nuwanda

Uzman
Selam yaş oldu 30. Son upgrade olacak son kez para harcayacağım ve uzun yıllar götürsün istiyorum. Sizce 7800X3D mi yoksa 14700k mı almalıyım? Yoksa değiştirmemeli miyim?
Halihazırda sistemim:
11700KF.
Z490.
32 GB RAM.
EVGA 850W supernova Gold.
Corsair 4000D airflow.
EVGA 3080 FTW3.
2K da monitörüm var.

Genellikle Battlefield 5 / Battlefield 2042 / CS2 / FIFA / Age of Empires 4 oynuyorum.

Platform değişiminiz zorunlu olduğu için 7800X3D öneriyorum. Halihazırda 12000 serisi kullanıyor olsaydınız 14700K önerebilirdim. 7800X3D alırsanız en az 5 sene daha yükseltme yapabilirsiniz. Intel'de yapamayacaksınız.

Hiç AMD kullanmadım. Yükseltme yapacaklar için soket uyumluluğu nedeniyle AMD öneriliyor ancak ben bugüne dek AMD işlemcili bilgisayarlarda yaşanan sorunların birinin bile Intel bilgisayarlarda yaşandığını görmedim. 13700K kullanan biri olarak 14700K diyorum.

Hocam bir daha bilgisayara yatırım yapmak istemiyorum ve yapmayacağım da. Hani 3 yıl sonra işlemciyi tekrar güncellemeyeceğim.

AM5 soketi daha yeni çıktı soketin önü açık ek anakart masrafı yapmayacaksın. Intel öyle değil işte, her yıl yeni soket çıkartıyor adamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir çok foruma açtım konuyu gelen önerileri merak ediyorum.
Hiç AMD kullanmadım. Yükseltme yapacaklar için soket uyumluluğu nedeniyle AMD öneriliyor ancak ben bugüne dek AMD işlemcili bilgisayarlarda yaşanan sorunların birinin bile Intel bilgisayarlarda yaşandığını görmedim. 13700K kullanan biri olarak 14700K diyorum.
Hocam benim de 14700k'ya açıkcası kafam çok gidiyor. Daha fazla çekirdek olayı olduğu için.

Yanlış bilgi: P-core ve E-core'lar yük altında beraber çalışırlar.
Hocam bir çok foruma açtım konuyu gelen önerileri merak ediyorum.

Hocam benim de 14700k'ya açıkcası kafam çok gidiyor. Daha fazla çekirdek olayı olduğu için.
Daha fazla çekirdeği yok. Ana çekirdek ikisinde de aynı 8. Efficient core denilen olay kafa karışıklığı yaratıyor. Performansını etkilemiyor yük altında.

AM5'e geç rahatla qma eğer oyun oynuyorsan uzun yıllar dediğin maximum 5-6 yıl sonra bir daha sistem değişmen gerekecek zaten.

AM5 soketi daha yeni çıktı soketin önü açık ek anakart masrafı yapmayacaksın. Intel öyle değil işte, her yıl yeni soket çıkartıyor adamlar.

Alması için en büyük neden bu zaten hocam.

Son düzenleyen: Moderatör: