Uzun yolculuk için yemek önerisi

Makaleler
16
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Selamlar,

Uzun yolculuklarda yakıt harici alım yapmadan hızlı bir şekilde varış konumuna varmak istiyorum. Bu noktada atıştırmalık olarak da önerileriniz varsa alabilirim. Genelde içecek olarak soğuk limonata veyahut Monster içiyorum. Lakin onu da fazla tüketmemek lazım.

Bir arkadaşım şöyle bir öneri vermişti ancak bu karın doyurmaktan çok anlık enerji yükler gibi.

Kitkat
Haribo
M&M's
Jack Link's
Hot-Dog ve limonata

Pekâla bir öneriniz varsa, mümkünse de sağlıklı olanından; önerilerinizi alayım.

O listedeki haribo, KitKat, m&m's ve hot-dog direksiyon başında kan şekerini önce tavana fırlatıp sonra dibe vurdurur, otobanda göz kapaklarına kurşun gibi ağırlık çöker. O listeden mantıklı olan tek şey kuru et. Uykunu kaçırıp odağını toplamak istiyorsan Monster ve şekerli limonata yerine şekersiz cold brew veya soğuk yeşil çay iç. Yanına da çiğ badem, ceviz ve ekşi yeşil elma al. Çiğneme refleksi beyni uyanık tutar, elmanın ekşiliği de kafeinden daha hızlı ayıltır.

Evde hazırlayacaksanız konserve bezelye, ton balığı, bulgur pilavı olabilir. Biraz da yemiş, elma falan gevelersiniz yoldayken.
Hazır yufka ile börek yapması da kolay iş.

Ben paketlı gıda olarak Milka çikolata, soslu fıstık, baharatlı çubuk ve soğuk kahve tercih ediyorum abur cubur olarak.

Enerji içeceği yerine sade granül kahve Nescafe, Jacobs vb. öneririm; ama yine de enerji içeceği içmek istiyorsanız şekersiz ve tatlandırıcılı olanını tavsiye ederim. Onun dışında ne seversiniz bilemem ama ağır yemekler ve çok baharatlı şeyler önermem, sindirim problemi çok can sıkıcı olabilir. Onun yerine soğuk sandviç veya sade çubuk kraker gibi atıştırmalıklar tercih edebilirsiniz.

Hocam, giderken bol bol sakız çiğne. Hem uykuyu kaçırır hem de kulak çınlamasına iyi gelir. Bazen uzun yolda kulak çınlaması olabiliyor. Yine de arada bir 3-4 dakikalık açma germe hareketleri yapmak iyi olur aslında. Ben tek şoförün 2 saatten fazla araba kullanmasına pek sıcak bakmıyorum. Arabayı kullanacak kişi en kötü 2 saatte bir 10 dakika da olsa dinlenmeli. Termosa Lipton tek dem çay da yapabilirsin, pratik oluyor. Yolda ağır şeyler yeme, olabildiğince hafif atıştır çünkü ağırlık çöker. Ek olarak yol için filtre kahve de öneriyorum, sıcak veya soğuk fark etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…