YouTube ana sayfamda bir video gördüm. Türk bir arkadaş v-Manager adında bir uygulama geliştirmiş. Oyunlara tek tık ile DLSS, streamline, optiscaler getirdiğini iddia ediyor. Bilgisi olan hocalarım yardımcı olabilir mi? Video ve GitHub linkini aşağıya bırakıyorum.
Projeyi detaylıca inceledim. Öncelikle bu tarz "Tek tıkla FPS uçuran, yükselten" ve başkaları tarafından paketlenen (genellikle yabancılardan bu tarz yöntemleri alıp sizlere kolaylık sağlaması amacıyla .exe dosyasına dönüştürürler) 3. parti yazılımlara güvenmemenizi tavsiye ederim. Şahsen ben güvenmemenizi tavsiye ediyorum.
Videoda bahsedilen OptiScaler, DLSS Enabler ve Streamline teknolojileri bu uygulamayı yapan kişinin geliştirdiği teknolojiler değildir. Bunlar açık kaynak dünyasındaki yabancı mod yapan kişilerin (örneğin Nukem9 vb.) aylarca uğraşıp bedava sunduğu kodlar ve modlardır. Konuda bahsedilen program ise bu modları alıp tek bir .exe dosyasının içine koymuş ve bunu da kurulum aracı olarak sunmuş.
Yani uzun lafın kısası ben önermiyorum. Şayet kendim indirip denemedim lakin bir .exe uzantılı dosyayı yönetici olarak çalıştırmanızı istiyorsa, oynadığınız oyunların dosyalarına DLL enjekte ederken arka planda verilerinizi (şifreler, Discord hesabınız, tarayıcı verileriniz vs.) çalabilir. İyi sosyaller diliyorum
Kapalı kaynak hiçbir uygulamaya "güvenilir mi?" denmez. Açık kaynak değilse şüphe edeceksin, özellikle bu tarz bilinmeyen yapımcılar veya modifikasyoncular tarafından.