VA panel mi IPS panel mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByRedp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    panel va panel

Hocam ne güzel dolu dolu anlatmışsın çok teşekkür ederim 8K bütçem var bu monitöre şans tanıyacağım o zaman.

Dell AW2723DF kullanıyorum. Önerir miyim? Kesinlikle öneririm ancak ölü pikselsiz bulabilmek için epey uğraştım. Vatan Bilgisayar'dan almıştım, arka arkaya 3 tane ölü pikselli denk geldi. Değiştirme konusunda sıkıntım olmadı. En sonuncuda da ölü piksel var mış ben fark etmedim ve eve götürüp birkaç gün sonra fark ettim. Dell'in müşteri hizmetlerini aradım görsellerle kanıtladım ve 1 gün sonra evime kurye ile yeni monitör gönderdiler ve test edene kadar da beklediler. Dell müşteri hizmetleri gerçekten harika.

Ölü pikseli bir kenara bırakırsak ekranın parlaklığı, renk canlılığı vs gerçekten çok iyi. Bir OLED olmasını bekleyemeyiz tabi ki ancak kendi segmentinde çok iyi monitör gerçekten. IPS Glow başlarda gözüme batıyordu ancak IPS alıyorsanız zaten yapacak bir şey yok. Sonrasında da o kadar da büyük etki etmediğini fark ettim ve şuan bana neredeyse kusursuz deneyim sunuyor diyebilirim.

Hocam çok güzel anlatmışsın alacağım gibi vallahi o neymiş ya eve monitor getiriyorlar falan. Gaming gen üzerinden sipariş vermeyi düşünüyorum çok alışveriş yaptım henüz bir sıkıntı yaşamadım oradan umarım pixel sıkıntısı yaşamam zaten yazdım adamlara da net bir cevap versinler ona göre alacağım öneriniz için sağ olun.

Kaliteli bir VA bence daha iyi görüntü sunuyor. DELL tercih edilebilir.
IPS konusunda ışık parlamaları, IPS Glow olayları beni deli ediyor o yüzden bana göre VA daha iyi.

Sen siyah renk doğruluğu istiyorsan VA panel bakmalısın zaten. IPS canlılık, VA ise kontrast ile ön planda. Sen kontrast önem verdiğinden dolayı kaliteli üst segment VA bakmalısın, Samsung Odyysey gibi.

Tek düşündüğüm IPS VA'dan kötü olsaydı (genel anlamda) VA'dan pahalı olmazdı.

Kaliteli bir VA bence daha iyi görüntü sunuyor. Dell tercih edilebilir.
IPS konusunda ışık parlamaları, IPS glow olayları beni deli ediyor o yüzden bana göre VA daha iyi.

Bende seninle aynı fikirdeyim eve geçince monitörün fotoğrafını atacağım IPS panel rezillikmiş abi.

Sen siyah renk doğruluğu istiyorsan VA panel bakmalısın zaten. IPS canlılık, VA ise kontrast ile ön planda. Sen kontrast önem verdiğinden dolayı kaliteli üst segment VA bakmalısın, Samsung Odyssey gibi.

Samsun odyysy G3 modellinde sanırım VA panel kullanılıyor onlarda alınmazmış.

Aynı şekilde düşünüp IPS panele geçtim zaten o işler öyle olmuyormuş hocam.

IPS'in VA'ya gore tek artisi kor alisa daha uygun bir panel tipi olmasi. Aldigin rastgele bir IPS monitor ile yasadigin olumsuzluklar, rastgele bir VA monitorde yasayacagin olumsuzluklardan daha dusuk. Kotu bir VA hem berbat bir ghosting ve black smearing sorunu sunabilir hem de yetersiz parlaklik sunabilir cunku VA paneller genel olarak IPS'lerden daha dusuk parlakliga sahip olur, tabii bunun istisnalari bolca var ama her ikisinin de kor alista kotu cikacagina dair orneklendirme yaptigimiz icin bunda gecerli degil.

Üst segment VA dedim. VA alt veya orta segment pek cazip değil fiyat uygun değilse.

Sen siyah renk doğruluğu istiyorsan VA panel bakmalısın zaten. IPS canlılık, VA ise kontrast ile ön planda. Sen kontrast önem verdiğinden dolayı kaliteli üst segment VA bakmalısın, Samsung Odyssey gibi.

Evet aynı şeyi söylüyoruz hocam ama önerdiğiniz monitörden bahsediyorum çok fazla sorun var diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…