Bu bir sorun degil, zaten Lenovo belirtiyor bu durumu OSD'den aktif ederken. Zaten fabrika cikisli 280 Hz olmadigi surece bu her zaman kullaniciya birakilir ama Lenovo bunu 30 dakikayla sinirlayarak monitore zarar gelmesini onluyor. Diger markalarda aktif ettiginde sen kapatana kadar oyle calisiyor, overclock monitore uzun vadede zarar verebilen bir durum.

0.5ms modu acmak saçma cunku MPRT zaten bu monitorde kotu calisiyor. Aktif etmedigin durumda da bir eksisi yok cunku 15K'ye kadar iyi bir MPRT sunan monitor yok XG2431 haric.

OverDrive level 3'te oldukca dusuk ghosting ve Black smearing sunuyor.

Kiyaslanilan modellere gore degisir. Gidip de ust seviye bir IPS ile kiyaslarsan tabii ki renkler iyi gelmeyebilir ama kendi butcesinde gayet iyi renkler sunuyor. Ayrica bu fiyata daha iyi renk sunan bir IPS monitorun hem kontrast bakimindan kotu olacagini hem de 180 Hz olacagini da goz onunde bulundur.

@lillyvuh, Odyssey g6'da tek sorun scanline problemi cikabiliyor olmasi lakin bu da herkeste cikmiyor, kronik bir sorun da degil zaten.

İncehesap'tan almak istememe sebebin nedir? Kotu bir satici degil. AW2723DF'nin alinabilirligi ise fiyatina bagli zira cok iyi bir kontrast ve HDR performansi sunmuyor dolayisiyla cok para bayilmamak gerek.

Hocam ne güzel dolu dolu anlatmışsın çok teşekkür ederim 8K bütçem var bu monitöre şans tanıyacağım o zaman.

Dell AW2723DF kullanıyorum. Önerir miyim? Kesinlikle öneririm ancak ölü pikselsiz bulabilmek için epey uğraştım. Vatan Bilgisayar'dan almıştım, arka arkaya 3 tane ölü pikselli denk geldi. Değiştirme konusunda sıkıntım olmadı. En sonuncuda da ölü piksel var mış ben fark etmedim ve eve götürüp birkaç gün sonra fark ettim. Dell'in müşteri hizmetlerini aradım görsellerle kanıtladım ve 1 gün sonra evime kurye ile yeni monitör gönderdiler ve test edene kadar da beklediler. Dell müşteri hizmetleri gerçekten harika.

Ölü pikseli bir kenara bırakırsak ekranın parlaklığı, renk canlılığı vs gerçekten çok iyi. Bir OLED olmasını bekleyemeyiz tabi ki ancak kendi segmentinde çok iyi monitör gerçekten. IPS Glow başlarda gözüme batıyordu ancak IPS alıyorsanız zaten yapacak bir şey yok. Sonrasında da o kadar da büyük etki etmediğini fark ettim ve şuan bana neredeyse kusursuz deneyim sunuyor diyebilirim.

Dell AW2723DF kullanıyorum. Önerir miyim? Kesinlikle öneririm ancak ölü pikselsiz bulabilmek için epey uğraştım. Vatan Bilgisayar'dan almıştım, arka arkaya 3 tane ölü pikselli denk geldi. Değiştirme konusunda sıkıntım olmadı. En sonuncuda da ölü piksel var mış ben fark etmedim ve eve götürüp birkaç gün sonra fark ettim. Dell'in müşteri hizmetlerini aradım görsellerle kanıtladım ve 1 gün sonra evime kurye ile yeni monitör gönderdiler ve test edene kadar da beklediler. Dell müşteri hizmetleri gerçekten harika.

Ölü pikseli bir kenara bırakırsak ekranın parlaklığı, renk canlılığı vs gerçekten çok iyi. Bir OLED olmasını bekleyemeyiz tabii ki ancak kendi segmentinde çok iyi monitör gerçekten. IPS glow başlarda gözüme batıyordu ancak IPS alıyorsanız zaten yapacak bir şey yok. Sonrasında da o kadar da büyük etki etmediğini fark ettim ve şu an bana neredeyse kusursuz deneyim sunuyor diyebilirim.

Hocam çok güzel anlatmışsın alacağım gibi vallahi o neymiş ya eve monitor getiriyorlar falan. Gaming gen üzerinden sipariş vermeyi düşünüyorum çok alışveriş yaptım henüz bir sıkıntı yaşamadım oradan umarım pixel sıkıntısı yaşamam zaten yazdım adamlara da net bir cevap versinler ona göre alacağım öneriniz için sağ olun.

İyi sosyaller arkadaşlar VA panel monitörden IPS panel monitöre geçiş yaptım. Eski ve şu an kullandığım monitör şunlar.

Eski monitör: MSI Optix MAG 241C.

Şu an kullandığım monitör: ASUS TUF VG249Q1R.

IPS panelde sanki siyahlar gri gibi ve renkler çok kötü geldi, siyahlarda beyaz bir ışık yansıması var ve bu durum cidden görüntü olarak çok kötü oyun ve film zevki bırakmadı. Sizce tekrar VA panele geçiş mi yapmalıyım yoksa kaliteli güzel bir renk gamutu olan IPS monitör mü almalıyım?
Kaliteli bir VA bence daha iyi görüntü sunuyor. DELL tercih edilebilir.
IPS konusunda ışık parlamaları, IPS Glow olayları beni deli ediyor o yüzden bana göre VA daha iyi.

Sen siyah renk doğruluğu istiyorsan VA panel bakmalısın zaten. IPS canlılık, VA ise kontrast ile ön planda. Sen kontrast önem verdiğinden dolayı kaliteli üst segment VA bakmalısın, Samsung Odyysey gibi.

Kaliteli bir VA bence daha iyi görüntü sunuyor. Dell tercih edilebilir.
IPS konusunda ışık parlamaları, IPS glow olayları beni deli ediyor o yüzden bana göre VA daha iyi.

Bende seninle aynı fikirdeyim eve geçince monitörün fotoğrafını atacağım IPS panel rezillikmiş abi.

Sen siyah renk doğruluğu istiyorsan VA panel bakmalısın zaten. IPS canlılık, VA ise kontrast ile ön planda. Sen kontrast önem verdiğinden dolayı kaliteli üst segment VA bakmalısın, Samsung Odyssey gibi.

Samsun odyysy G3 modellinde sanırım VA panel kullanılıyor onlarda alınmazmış.

Tek düşündüğüm IPS VA'dan kötü olsaydı (genel anlamda) VA'dan pahalı olmazdı.

Aynı şekilde düşünüp IPS panele geçtim zaten o işler öyle olmuyormuş hocam.

Tek düşündüğüm IPS VA'dan kötü olsaydı (genel anlamda) VA'dan pahalı olmazdı.
IPS'in VA'ya gore tek artisi kor alisa daha uygun bir panel tipi olmasi. Aldigin rastgele bir IPS monitor ile yasadigin olumsuzluklar, rastgele bir VA monitorde yasayacagin olumsuzluklardan daha dusuk. Kotu bir VA hem berbat bir ghosting ve black smearing sorunu sunabilir hem de yetersiz parlaklik sunabilir cunku VA paneller genel olarak IPS'lerden daha dusuk parlakliga sahip olur, tabii bunun istisnalari bolca var ama her ikisinin de kor alista kotu cikacagina dair orneklendirme yaptigimiz icin bunda gecerli degil.

Bende seninle aynı fikirdeyim eve geçince monitörün fotoğrafını atacağım IPS panel rezillikmiş abi.

Samsun odyysy G3 modellinde sanırım VA panel kullanılıyor onlarda alınmazmış.

Aynı şekilde düşünüp IPS panele geçtim zaten o işler öyle olmuyormuş hocam.
Üst segment VA dedim. VA alt veya orta segment pek cazip değil fiyat uygun değilse.

Sen siyah renk doğruluğu istiyorsan VA panel bakmalısın zaten. IPS canlılık, VA ise kontrast ile ön planda. Sen kontrast önem verdiğinden dolayı kaliteli üst segment VA bakmalısın, Samsung Odyssey gibi.

Evet aynı şeyi söylüyoruz hocam ama önerdiğiniz monitörden bahsediyorum çok fazla sorun var diyorlar.