Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Merhaba,

Dün akşam Valorant'a girdim ve tuhaf bir şekilde FPS düşmesi yemeye başladım. Normalde 500-700 civarlarındayken dün ilk defa drop yiyerek anlık 200-300 falan göstermeye başladı. Hiçbir ayar veya herhangi bir şey değiştirmediğim için tuhaf geldi.

Uzun zamandır temiz kurulum yapmayı düşünüyordum, bu olay olunca da yapayım dedim fakat ilginç bir şekilde şu an sorun devam ediyor. Oyun takılıyor, anlık 200-300 FPS görüyorum, bir sonraki raund başlangıcında ekran anlık olarak Base'e geçiş yaparken FPS bir anda 500-60-500 falan oluyor, normalde bu da olmuyordu.

Yaklaşık bir ay önce buna benzer bir konu açılmış ve sorun Realtek Gaming 2.5GBE Family Controller'dan kaynaklanmış fakat bende bunda da bir sorun yok ve olay görüntüleyicisinde bir sıkıntı bulamadım.

Bu sisteme geçtiğimden beri 400 FPS altına düştüğümü hiç hatırlamıyorum. Şu an sebebini anlayamadığım bir şekilde bir anda drop yemeye başladım, nasıl çözebilirim?

Bu arada klavye 8K Hz, fare de 4K Hz kullanıyorum ama bu uzun süredir böyle ve hiç drop yemiyordum.

Çözüm
Merhaba,

Sorunum çözüldü. Maalesef nasıl çözdüğümü pek anlatamayacağım, çünkü hiçbir fikrim yok. 3-4 gün boyunca defalarca format attım, OneDrive devre dışı bıraktım, ethernet portunu devre dışı bıraktım, BIOS ayarlarını kurcaladım. Kısacası her şeyi yaptım.

Şu an 2-3 gündür format atmadım ve kullanıyorum, FPS 200-300'lere düşmüyor artık. Ethernet portunu da kullanıyorum. En son format attığımda sürücüleri kendim kurup güncelledim. BIOS'tan X3D Gaming Mode'u falan da açtım.

Bayağı bir şey yaptım ve kurcaladım, şu anda yine eskisine göre çok nadir takılmalar falan var ama FPS normal. Bir de normalde olay görüntüleyicisinde ethernet portu hatası almıştım fakat şu an ethernet kullandığım halde almıyorum. Dün fiber kablo çektirip, menzil genişleticiyi kapatıp direkt router'a ethernet kablosu taktım. Belki de o yüzden artık ethernet hatası almıyorumdur, bilmiyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler.
Merhaba,

Dün akşam Valorant'a girdim ve tuhaf bir şekilde FPS düşmesi yemeye başladım. Normalde 500-700 civarlarındayken dün ilk defa drop yiyerek anlık 200-300 falan göstermeye başladı. Hiçbir ayar veya herhangi bir şey değiştirmediğim için tuhaf geldi.

Uzun zamandır temiz kurulum yapmayı düşünüyordum, bu olay olunca da yapayım dedim fakat ilginç bir şekilde şu an sorun devam ediyor. Oyun takılıyor, anlık 200-300 FPS görüyorum, bir sonraki raund başlangıcında ekran anlık olarak Base'e geçiş yaparken FPS bir anda 500-60-500 falan oluyor, normalde bu da olmuyordu.

Yaklaşık bir ay önce buna benzer bir konu açılmış ve sorun Realtek Gaming 2.5GBE Family Controller'dan kaynaklanmış fakat bende bunda da bir sorun yok ve olay görüntüleyicisinde bir sıkıntı bulamadım.

Bu sisteme geçtiğimden beri 400 FPS altına düştüğümü hiç hatırlamıyorum. Şu an sebebini anlayamadığım bir şekilde bir anda drop yemeye başladım, nasıl çözebilirim?

Bu arada klavye 8K Hz, fare de 4K Hz kullanıyorum ama bu uzun süredir böyle ve hiç drop yemiyordum.

Sistem nedir? Başka oyunlarda bir sorun yaşıyor musunuz?

Sistem nedir? Başka oyunlarda bir sorun yaşıyor musunuz?
Başka oyunlarda henüz denemedim fakat yaşamam diye tahmin ediyorum. Birkaç saat sonra CS 2 ve diğer oyunlara da bakacağım. Temiz kurulumdan sonra devam etmesi ilginç geldi, yani sorun Valorant kaynaklı oluyor bu durumda mantıken fakat niye bir tek bende onu anlamadım.

Sistemim:

RX 6700 XT
R7 7800X3D

Sistemi Mayıs 2025'ten beri kullanıyorum ve daha önce 400 FPS altına hiç düşmedim. Bir anda alakasız bir şekilde oldu.

Başka oyunlarda henüz denemedim fakat yaşamam diye tahmin ediyorum. Birkaç saat sonra CS 2 ve diğer oyunlara da bakacağım. Temiz kurulumdan sonra devam etmesi ilginç geldi, yani sorun Valorant kaynaklı oluyor bu durumda mantıken fakat niye bir tek bende onu anlamadım.

Sistemim:

RX 6700 XT
R7 7800X3D

Diğer bileşenler nedir?

Sorunun oyun kaynaklı olması muhtemel. CS2 de pek temiz değil bu konuda. Mümkünse farklı bir oyun ile deneyin.

Sistemim:

RX 6700 XT.
R7 7800X3D.

Sistemi mayıs 2025'ten beri kullanıyorum ve daha önce 400 FPS altına hiç düşmedim. Bir anda alakasız bir şekilde oldu.

Bu işlemci ile 400 FPS almanız yeterli bir sorun.

Üstünde kafa yorduğum konu, rehberdeki adımları uygulayınız.

Şu an dışarı çıkacağım, eve geldiğimde konuya detaylıca bakacağım ve diğer oyunlarda da test edeceğim. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Eve geldiğimde geri dönüş sağlarım, konuyla ilgili bilgisi olan tanıdığınız kişiler varsa etiketlerseniz sevinirim.

Diğer bileşenler nedir?

Sorunun oyun kaynaklı olması muhtemel. CS2 de pek temiz değil bu konuda. Mümkünse farklı bir oyun ile deneyin.

Diğer bileşenler:

Kingston Renegade SRNGS/1000G 1 TB & James Donkey JD1024 1 TB
MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
Delta GPS-850LB 850W PSU
Patriot Viper Venom 2x16 32 GB 6000 MHz DDR5 CL30

Şu an dışarı çıkacağım, eve geldiğimde konuya detaylıca bakacağım ve diğer oyunlarda da test edeceğim. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Eve geldiğimde geri dönüş sağlarım, konuyla ilgili bilgisi olan tanıdığınız kişiler varsa etiketlerseniz sevinirim.

Siz konuyu inceleyin. Yüksek ihtimal çözülür, duruma göre farklı kişileri sizin için tavsiye edeceğim.