Hocam daha önce olmuyordu en son BIOS'u güncrlledikten sonra da herhangi bir sorun yaşamadım hocam Game bar donanım hızlandırma falan her şey açık daha önce OC varken oyuna giriyordum hiçbir sorun olmuyordu EXPO falan açıktı RAM'ler 8000 de iken sorunsuz çalışıyordu yalnız ben daha önce kablosuz internet kullanıyordum şimdi kablolu kullanıyorum sanırım kabloyu taktıktan sonra olmaya başladı ama tüm sürücüleri yüklü hatta benim ana kartta 2 tane Ethernet girişi biri 5G diğeri 2.5 g ben 2.5'yi devre dişi bıraktım çakışma olmasın diye yani tüm sürücüler güncel güncellemeden sonra da bir sorun olmamıştı ama kablolu internet olunca olmaya başladı sanırım.
Windows 11 Game bar oyun modu açık ise kapat.
Windows 11 sistem ekran grafik donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması açık ise kapat.
Windows 11 güç seçeneklerini de güç ayarı dengeli seçili ise en iyi performans olarak ayarla.
Ethernet driveri oyunun donmasına sebep olabilir ancak komple sistemin donmasına sebep olacağı durumu küçük bir ihtimal.
Ekran kartını 10 dk FurMark testi yapma şansın var mı sistem donacak mı bakalım FurMark testinde kayıt alabilirsende iyi olur.
SSD nizin sağlık durumunda sorun var mı!
Anakartın, da dtt türü tuning filan ayarı açık ise kapat anakart marka modelinizi bilmiyorum ancak varsa o ayarları disable konuma getir.
Başlat ->denetim masası-> güç seçenekleri-> aktif planın hangisiyse onun plan ayarlarını değiştire tıkla->
Gelişmiş güç ayalarını değiştir -> USB ayarları,-> USB seçmeli askıya alma ayarı-> etkin.
Ona tıkla ve devre dışı olarak değiştir, uygula ve tamam de pencereyi kapat,
Bilgisayarı yeniden başlat oyuna giriş yap bakalım hala donma olacak mı?
Aynı donma sorunu olur ise Windows olay görüntüleyicisinde donma olduğu zamanda oluşan hatayı paylaşırsan iyi olur,
Dün çözüm olarak işaretlemiştin konuyu ama sanırım sorun devam ediyor kaldırmışsın.
Başlat ->denetim masası-> güç seçenekleri-> aktif planın hangisiyse onun plan ayarlarını değiştire tıkla->
Gelişmiş güç ayarlarını değiştir -> USB ayarları,-> USB seçmeli askıya alma ayarı-> etkin.
Ona tıkla ve devre dışı olarak değiştir, uygula ve tamam de pencereyi kapat,
Bilgisayarı yeniden başlat oyuna giriş yap bakalım hala donma olacak mı?
Aynı donma sorunu olur ise Windows olay görüntüleyicisinde donma olduğu zamanda oluşan hatayı paylaşırsan iyi olur,
Dün çözüm olarak işaretlemiştin konuyu ama sanırım sorun devam ediyor kaldırmışsın.