Ahmet35

Uzman
Merhaba,

"Valorant 9003" hatasını çözmeye çalışırken sistem kilitleniyor ve cevap vermiyordu reset atana kadar. Sonra Valorant'ı kaldırdım, Forza Horizon açılırken de aynı hatayı verdi.

Bir keresinde NVIDIA grafik hatası gibi bir şey verdi. Bu arada yeni 5070'e geçtim AMD'den, onda da RIOT oyunlarında Alt + Tab atarken oluyordu ama nadir oluyordu.

1 saat FurMark testi yaptım, sorun yok. Başka oyunları saatlerce oynadım, bir şey olmuyor. RIOT Vanguard hatasını düzelteyim derken başıma geldi bu olaylar. Ekran bozuk gibi neonlu gösteriyor gidiyor ekran bu olaylar yaşanınca.

PSU yeni, MSI 850 GL.

Ekran görüntüsü 2025-12-31 162710.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

"Valorant 9003" hatasını çözmeye çalışırken sistem kilitleniyor ve cevap vermiyordu reset atana kadar. Sonra Valorant'ı kaldırdım, Forza Horizon açılırken de aynı hatayı verdi.

Bir keresinde NVIDIA grafik hatası gibi bir şey verdi. Bu arada yeni 5070'e geçtim AMD'den, onda da Riot oyunlarında alt + Tab atarken oluyordu ama nadir oluyordu.

1 saat FurMark testi yaptım, sorun yok. Başka oyunları saatlerce oynadım, bir şey olmuyor. Riot Vanguard hatasını düzelteyim derken başıma geldi bu olaylar. Ekran bozuk gibi neonlu gösteriyor gidiyor ekran bu olaylar yaşanınca.

PSU yeni, MSI 850 GL.

Eki Görüntüle 214850

9003 ve sistem kilitlenmesi büyük ihtimalle Vanguard veya GPU sürücüsü kaynaklı olmalı. DDU ile NVIDIA sürücüsünü temiz kur, Vanguard'ı tamamen sil ve Valorant'ı tekrar yükle. Oyun sırasında overlay uygulamalarını kapat, oyunları borderless modda çalıştır.

Bu arada TMP 2.0'ın açık olup olmadığını kontrol et, kapalı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
TPM 2.0 açık hocam BIOS'tan baktım AMD sürücüsünü kaldırıp temiz kurulum yaptım 5070 için tekrar kurmam gerekirmi sürümmü sıkıntılı acaba?
Valorant'ı komple sildim bunun üzerine gittim PC yeni bşlattım Forza'da da yaptı normalde yapmıyordu bakarım tekrar yaparsa BIOS'u sıfırlarım güncellerim driver kurarım teşekkür ederim.