mert0

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11'de Valorant oynarken ciddi bir problem yaşıyorum. Oyun açıldıktan 5 dakika içinde tüm PC donuyor ve reset atmadan düzelmiyor.

Sorun sadece Valorant'ta oluyor. Diğer oyunlarda veya uygulamalarda herhangi bir problem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11'de Valorant oynarken ciddi bir problem yaşıyorum. Oyun açıldıktan 5 dakika içinde tüm PC donuyor ve reset atmadan düzelmiyor.

Sorun sadece Valorant'ta oluyor, diğer oyunlarda veya uygulamalarda herhangi bir problem yok.

Sorun Vanguard olabilir PC yüklü uygulama alakalı sorun yaratıyor olabilir virüs programını kapatıp dener misiniz?

Merhaba arkadaşlar,

Sorun sadece Valorant'ta oluyor, diğer oyunlarda veya uygulamalarda herhangi bir problem yok.

Merhaba.

Ekran kartının driverini DDU ile temizleyin en son sürüm driveri temiz kurulum yaptıktan sonra yine aynı sorunla karşılaşacak mısınız test edin,

Aynı sorun devam ederse; anakarttan elektrik bağlantısını kesip RAM, lerinizi anakarttan çıkarın yerlerini değiştirerek takın, aynı sorunla karşılaşacak mısınız test edin,

Aynı sorun devam ederse; sisteminize yeterli olan başka bir güç kaynağı bağlayarak denemeniz büyük ihtimalle valaront açtığında güç kaynağın yetersiz kalıyor ömrü bitmiş olabilir veya azalmış olabilir eğer ki ekran kartınız valorant oyunu açıkken veya açıldığı an da GPU sıcaklık değerlerini kontrol ediniz Max sıcaklıktan sebep donup kalmıyorsa işletim sisteminiz, bu sefer Valorant'ı açtığınız an da işlemcinizin CPU sıcaklığını kontrol ediniz CPU Max sıcaklık değere fırlayıp kendini korumaya alarak işletim sistemini kilitliyormu kontrol ediniz, bahsettiğiniz sorun büyük ihtimalle güç kaynağınızdan kaynaklı bir arkadaşınızdan ödünç denemelik sisteminizin gücünü karşılayabilecek bir güç kaynağı olan bir arkadaşınız var ise deneme amaçlı ödünç alarak deneme yaparsanız iyi olur veya yeni bir güç kaynağı almalısınız.

RAM,lerden olduğunu düşünmüyorum ancak yerlerini değişip denemeni öneririm diğer oyunlarda ve uygulamalar da sorun olmadığını yazmışsınız

Bu durumda güç kaynağı valaront oyunun, da işlemcinizin ve ekran kartının istediği gücü sağlayamayıp bu dediğiniz sorunu yaşatır aynı şekilde bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Onu da yaptım hatta Samsung uptede kısmında Full performence moduna aldım gene de donup kalıyor.

Bir başka nedene geçelim o zaman, benim ekran kartım bayağı bir eski HD6570 o yüzden Overclock'la çalıştırıyorum yoksa FPS'ler dibi boyluyor. Ekran kartınızda overclock varsa stok ayarlarla tekrar deneyin, ekran kartı driverini en son sürüme güncelleyin veya sorun hala devam ederse, DDU ile sürücüyü silin ve tekrar kurun. Düzelmiyorsa RAM'lere bakmakta fayda var RAM'lerde sorun olabilir eğer tek modül RAM varsa başka bir bilgisayardan alıp veya yenisini alıp test etmekten başka seçeneğiniz yok eğer çift modül Dual channel ise birini sökün deneyin sonra aynı şekilde sorun olursa söktüğünüzü takıp diğerini çıkartın bu sayede herhangi bir RAM sorununuz var mı ondan emin olmuş olursunuz. Halen olmuyorsa işletim sistemindeki bir hatadan kaynaklanıyor olabilir format atmayı deneyin.

Merhaba.

Ekran kartının driverini DDU ile temizleyin en son sürüm driveri temiz kurulum yaptıktan sonra yine aynı sorunla karşılaşacak mısınız test edin,

Aynı sorun devam ederse; anakarttan elektrik bağlantısını kesip RAM, lerinizi anakarttan çıkarın yerlerini değiştirerek takın, aynı sorunla karşılaşacak mısınız test edin,

Aynı sorun devam ederse; sisteminize yeterli olan başka bir güç kaynağı bağlayarak denemeniz büyük ihtimalle valaront açtığında güç kaynağın yetersiz kalıyor ömrü bitmiş olabilir veya azalmış olabilir eğer ki ekran kartınız Valorant oyunu açıkken veya açıldığı an da GPU sıcaklık değerlerini kontrol ediniz Max sıcaklıktan sebep donup kalmıyorsa işletim sisteminiz, bu sefer Valorant'ı açtığınız an da işlemcinizin CPU sıcaklığını kontrol ediniz CPU Max sıcaklık değere fırlayıp kendini korumaya alarak işletim sistemini kilitliyor mu kontrol ediniz, bahsettiğiniz sorun büyük ihtimalle güç kaynağınızdan kaynaklı bir arkadaşınızdan ödünç denemelik sisteminizin gücünü karşılayabilecek bir güç kaynağı olan bir arkadaşınız var ise deneme amaçlı ödünç alarak deneme yaparsanız iyi olur veya yeni bir güç kaynağı almalısınız.

RAM,lerden olduğunu düşünmüyorum ancak yerlerini değişip denemeni öneririm diğer oyunlarda ve uygulamalar da sorun olmadığını yazmışsınız.

Bu durumda güç kaynağı valaront oyunun, da işlemcinizin ve ekran kartının istediği gücü sağlayamayıp bu dediğiniz sorunu yaşatır aynı şekilde bilginiz olsun.

Hocam DDU ile temizledim ama sorun devam ediyor RAM'leri çıkarıp birini B1 birini b2'ye taktım ama sonuç aynı güç kaynağını alalı daha 3 ay oldu

MSI MPG A1000G PCI-E5​

Güç kaynağımla ilgili olduğunu sanmıyorum ısınma kesinlikle yok ama anlık GPU kullanımı 0 oluyor işlemci yüzde 30 35 arası kalıyor.

Bir başka nedene geçelim o zaman, benim ekran kartım bayağı bir eski HD6570 o yüzden Overclock'la çalıştırıyorum yoksa FPS'ler dibi boyluyor. Ekran kartınızda overclock varsa stok ayarlarla tekrar deneyin, ekran kartı driverini en son sürüme güncelleyin veya sorun hala devam ederse, DDU ile sürücüyü silin ve tekrar kurun. Düzelmiyorsa RAM'lere bakmakta fayda var RAM'lerde sorun olabilir eğer tek modül RAM varsa başka bir bilgisayardan alıp veya yenisini alıp test etmekten başka seçeneğiniz yok eğer çift modül Dual channel ise birini sökün deneyin sonra aynı şekilde sorun olursa söktüğünüzü takıp diğerini çıkartın bu sayede herhangi bir RAM sorununuz var mı ondan emin olmuş olursunuz. Halen olmuyorsa işletim sistemindeki bir hatadan kaynaklanıyor olabilir format atmayı deneyin.

Hocam RAM'lerde

G.Skill 32 GB (2x16 GB) TZ5 royal Neo Silver RGB DDR5 8000MHz CL38 1.4v AMD EXPO Dual RAM​

Marka EXPO açık değil RAM'lerin frekansı 4800 de.

Senin için biraz araştırma yaptım bu konuda yaşadığın sorunun oyun kaynaklı olduğunu farkettim ve bir çok kişinin aynı sorunu yaşayanlara önerilen çözüm oyunu komple temiz kaldırıp yeniden temiz kurulum yapıp deneme yapmanız kaldırma adımları altta yazdığım gibi olmalı sırası bilginiz olsun

Oyunu kaldırmadan önce şu komutları denemeni öneririm interrnet bağlantınız aktif olsun uygularken sırasıyla alttaki iki komutu uyguladıktan sonra yine aynı sorun devam ederse oyunda, oyunu adımları ile kaldırıp restart yapıp tekrar indirip kurmanız gerekecek

Windows arama çubuğuna CMD yazın yönetici olarak çalıştırın alttaki iki komutu uygulayıp tarama tamamlamasını bekleyin restart yapıp oyunda aynı sorun oluşuyormu teyit edin

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Sfc /scannow

Valorant'ı başarıyla kaldırmak için önce Riot Vanguard'ı, ardından Valorant'ı kaldırmanız gerekiyor.

Valorant CMD ile Nasıl Kaldırılır​

Denetim Masası'na ek olarak, Valorant'ı Komut İstemi (CMD) aracılığıyla tamamen kaldırabilirsiniz; bu basit bir yoldur. Bu işlemi Windows 11/10'da nasıl yapacağınızı öğrenin.

Adım 1: Arama kutusuna cmd yazın, Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçin .

Adım 2: CMD penceresine sc delete vgc yazın ve Enter'a basın .

Adım 3: sc delete vgk yazın ve Enter'a basın .

Son düzenleme:
Senin için biraz araştırma yaptım bu konuda yaşadığın sorunun oyun kaynaklı olduğunu fark ettim ve birçok kişinin aynı sorunu yaşayanlara önerilen çözüm oyunu komple temiz kaldırıp yeniden temiz kurulum yapıp deneme yapmanız kaldırma adımları altta yazdığım gibi olmalı sırası bilginiz olsun.

Oyunu kaldırmadan önce şu komutları denemeni öneririm interrnet bağlantınız aktif olsun uygularken sırasıyla alttaki iki komutu uyguladıktan sonra yine aynı sorun devam ederse oyunda, oyunu adımları ile kaldırıp restart yapıp tekrar indirip kurmanız gerekecek.

Windows arama çubuğuna CMD yazın yönetici olarak çalıştırın alttaki iki komutu uygulayıp tarama tamamlamasını bekleyin restart yapıp oyunda aynı sorun oluşuyor mu teyit edin.

DISM.exe /online /cleanup-ımage /restorehealth

SFC /scannow

Valorant'ı başarıyla kaldırmak için önce Riot Vanguard'ı, ardından Valorant'ı kaldırmanız gerekiyor.

Valorant CMD ile nasıl kaldırılır​

Denetim Masası'na ek olarak, Valorant'ı komut istemi (CMD) aracılığıyla tamamen kaldırabilirsiniz; bu basit bir yoldur. Bu işlemi Windows 11/10'da nasıl yapacağınızı öğrenin.

Adım 1: Arama kutusuna CMD yazın, komut istemi'ne sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştır'ı seçin.

Adım 2: CMD penceresine sc delete vgc yazın ve enter'a basın.

Adım 3: sc delete vgk yazın ve enter'a basın.

Olmadı.

Sistem - ekran - grafik ayarları grafikler varsayılan grafik ayarları - donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması, açık ise kapalı konuma getirin.

Windows 11 arama çubuğuna güç ayarları panelini açın güç modunu en iyi performans, olarak seçilimi kontrol edin en iyi performans seçin değil ise.

Başlat düğmesine basın - ayarlar - gaming gaming mode oyun modunu kapalı durumu getirin açık ise.

Ethernet driverınız güncel mi değilse güncelleyin veya eski sürüme geri dönün Valorant, da donma hatasına sebep verebiliyormuş,

İşlemcininiz, de entegre grafik kartı var ise iGPU BIOS, da enable aktif edin.

İşlemcinize, ekran kartına veya RAM, lerinize herhangi bir OC vb voltaj ayarı defult dışı herhangi bir BIOS değişikliği BIOS Update yaptınız mı yakın zamanda, bu sorunu daha öncede yaşıyor muydunuz yenimi yaşamaya başladınız biraz açarsan daha iyi yardımcı olmaya çalışabiliriz. Yenimi yaşamaya başladınız bu sorunu! Daha öcneden bir sorun var mıydı aynı şekilde!

Son düzenleme:
Sistem - ekran - grafik ayarları grafikler varsayılan grafik ayarları - donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması, açık ise kapalı konuma getirin.

Windows 11 arama çubuğuna güç ayarları panelini açın güç modunu en iyi performans, olarak seçilimi kontrol edin en iyi performans seçin değil ise.

Başlat düğmesine basın - ayarlar - gaming gaming mode oyun modunu kapalı durumu getirin açık ise.

Ethernet driverınız güncel mi değilse güncelleyin veya eski sürüme geri dönün Valorant, da donma hatasına sebep verebiliyormuş,

İşlemcininiz, de entegre grafik kartı var ise iGPU BIOS, da enable aktif edin.

İşlemcinize, ekran kartına veya RAM, lerinize herhangi bir OC vb voltaj ayarı defult dışı herhangi bir BIOS değişikliği BIOS Update yaptınız mı yakın zamanda, bu sorunu daha öncede yaşıyor muydunuz yenimi yaşamaya başladınız biraz açarsan daha iyi yardımcı olmaya çalışabiliriz. Yenimi yaşamaya başladınız bu sorunu! Daha öcneden bir sorun var mıydı aynı şekilde!

Hocam daha önce olmuyordu en son BIOS'u güncrlledikten sonra da herhangi bir sorun yaşamadım hocam Game bar donanım hızlandırma falan her şey açık daha önce OC varken oyuna giriyordum hiçbir sorun olmuyordu EXPO falan açıktı RAM'ler 8000 de iken sorunsuz çalışıyordu yalnız ben daha önce kablosuz internet kullanıyordum şimdi kablolu kullanıyorum sanırım kabloyu taktıktan sonra olmaya başladı ama tüm sürücüleri yüklü hatta benim ana kartta 2 tane Ethernet girişi biri 5G diğeri 2.5 g ben 2.5'yi devre dişi bıraktım çakışma olmasın diye yani tüm sürücüler güncel güncellemeden sonra da bir sorun olmamıştı ama kablolu internet olunca olmaya başladı sanırım.

Hocam daha önce olmuyordu en son BIOS'u güncrlledikten sonra da herhangi bir sorun yaşamadım hocam Game bar donanım hızlandırma falan her şey açık daha önce OC varken oyuna giriyordum hiçbir sorun olmuyordu EXPO falan açıktı RAM'ler 8000 de iken sorunsuz çalışıyordu yalnız ben daha önce kablosuz internet kullanıyordum şimdi kablolu kullanıyorum sanırım kabloyu taktıktan sonra olmaya başladı ama tüm sürücüleri yüklü hatta benim ana kartta 2 tane Ethernet girişi biri 5G diğeri 2.5 g ben 2.5'yi devre dişi bıraktım çakışma olmasın diye yani tüm sürücüler güncel güncellemeden sonra da bir sorun olmamıştı ama kablolu internet olunca olmaya başladı sanırım.

İşletim sistemini bu sorunla karşılaşmadığını hatırladığın bir tarihe geri yükleme yapabilir misin? Ethernet kablolu LAN driverini da önceki sürüme geri döndür veya anakartına ait web sitesinden Ethernet LAN kablolu driveri için son olan driveri yükle, farklı bir yerden Windows Update'den güncelleme yapma yani. Wi-Fi kullanarak tekrar dene, kablosuz internet kullanınca sorun yaşayacak mısın tekrar test et.

Son düzenleyen: Moderatör: