Metin Körpe

Gelişen
Bu sistemde bütün güncellemeleri vs. yapmama rağmen Valorant oyununda takılmalar, FPS dropları yaşıyorum. Nasıl çözebilirim?
  • AMD Ryzen7 9800X3D.
  • ASUS Dual GeForce RTX 4070 Super EVO OC 12 GB.
  • Apacer Panther 16b (1x16 GB) 5200MHz CL38 DDR5.
  • Gigabyte B850M Aorus Elite WI-FI6e ıce AMD B850 AM5 DDR5 soket 8200MT/s Wi-Fi 6E mATX anakart.
  • MSI MAG CoreLiquid A13 sıvı soğutucu.
  • Thermaltake TR2 s 750W 80+ 12cm fanlı PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
selamlar aynı akıcılık problemini bende yaşıyorum hatta konu da açtım. bir türlü çözüm bulamadım.

7800x3d
4070 super
2x16 32gb cl30 6000mhz ram
msi mag b650 tomahawk wifi

donanımına sahibim 200 fps ama akıcı değil oyunlar sıcaklıklarım stabil sizce sorun nedir hocalarım yardımcı olur musunuz. @Ayhan Dönmez @LH44 @Metin Körpe

1440P isen 16 GB ucu ucuna kurtarıyordur. Bir de bu modül Micron olması lazım, Hynix değil. Manuel Tuning işlemine kapalı.

Konu sahibi ile karıştırdım. Sende 2x16 6000 CL30 var mış. Hynix global timings'leri deneyin.

1440p kullanım yapıyorum doğrudur. aşağıda ki konuyu takip edeyim çok teşekkür ediyorum.
1440P isen 16 GB ucu ucuna kurtarıyordur. Bir de bu modül Micron olması lazım, Hynix değil. Manuel Tuning işlemine kapalı.

Konu sahibi ile karıştırdım. Sende 2x16 6000 CL30 var mış. Hynix global timings'leri deneyin.

@Ayhan Dönmez bu attığınız rehber 2x16 için uygundur sanırım değil mi hocam

bir de m-die olduğunu nereden anlayabilriim? @Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
1440p kullanım yapıyorum doğrudur. aşağıda ki konuyu takip edeyim çok teşekkür ediyorum.

@Ayhan Dönmez bu attığınız rehber 2x16 için uygundur sanırım değil mi hocam

bir de m-die olduğunu nereden anlayabilriim? @Ayhan Dönmez

G.Skill ise arka barkod kısmından anlaşılıyor. Sonu 20-21m ile bitiyorsa M-Die, 20-21a ile bitiyorsa A-Die oluyor. Onun haricinde 6000 MT/s'deyken 400 tRFC boot ediyorsa A-Die'dir. Yöntem bu. Ama boot etmezse Clear CMOS yapman lazım JBAT1 pinlerden yıldız tornavida ile.

Şu an bu RAM'leri kullanıyorum.

G.Skill ise arka barkod kısmından anlaşılıyor. Sonu 20-21m ile bitiyorsa m-die, 20-21a ile bitiyorsa a-die oluyor. Onun haricinde 6000 MT/s'deyken 400 tRFC boot ediyorsa a-die'dir. Yöntem bu. Ama boot etmezse clear CMOS yapman lazım jbat1 pinlerden yıldız tornavida ile.

Dosya Ekleri

• IMG_8159.webp
    IMG_8159.webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 40

M-die muamelesi yap bu kite. A-die olması senin için önemli değil. 6000 CL30 stabil şekilde ayarlarsan 1:1 moda yetiyor. Nebi Akgün rehberini takip et yine. O da buna benzer. Mantığı anlamış olursun. Üzerine çok gerek yok günlük ev kullanıcı için.

M-die muamelesi yap bu kite. A-die olması senin için önemli değil. 6000 CL30 stabil şekilde ayarlarsan 1:1 moda yetiyor. Nebi Akgün rehberini takip et yine. O da buna benzer. Mantığı anlamış olursun. Üzerine çok gerek yok günlük ev kullanıcı için.
sadece oyun oynuyorum ve oyunlar da akıcılık sorunu mu gidermek için bunu istiyorum. bir yerde sistemin çalışmadığını söylemişlerdi. öyle bir durumda ne yapmalıyım?

M-die muamelesi yapacaksak bu rehberden devam etmem daha yararlı olur sanırım ?

sadece oyun oynuyorum ve oyunlar da akıcılık sorunu mu gidermek için bunu istiyorum. bir yerde sistemin çalışmadığını söylemişlerdi. öyle bir durumda ne yapmalıyım?

M-die muamelesi yapacaksak bu rehberden devam etmem daha yararlı olur sanırım ?
1767286310824.webp

Bu şekilde Nebi'nin rehberdekini uygula.