dark_1234 13

Yetkin
Merhaba, 2-3 konu gördüm, gerildim. Aktif olarak oynuyorum, bir ara çökmüş mü, öyle bir şey duydum. Bir hack söz konusu mu, güvende miyiz? Vanguard silinmeli mi?

Merhaba, 2-3 konu gördüm, gerildim. Aktif olarak oynuyorum, bir ara çökmüş mü, öyle bir şey duydum. Bir hack söz konusu mu, güvende miyiz? Vanguard silinmeli mi?
Bilgisayarda çok fazla yetkiye sahip olduğu için oynamıyorum ben. CS2 oynuyorum ama topluluk sunucularında çünkü admin olduğu için şüpheli birisini direkt kontrol ediyorlar.

Bu haberlerin kaynağı nedir hocam bir benmi göremiyorum. Sanki bir deli kuyuya bir taş attı gibime geliyor. İnternete yazıyorum böyle bir haber yok.

Resmi olarak herhangi bir güvenlik zafiyeti raporlanmadı. Bu kesinti mutlaka hacke işaret ediyor gibi bir yargı oluşmasın.

Ancak dürüst fikrimi belirtecek olursam bir hack unsuru var olup olmadığına bakılmaksızın herhangi bir oyunun kernel seviyesinde yazılım çalıştırmasına izin vermezdim. Bugün bir güvenlik sorunu oluşmadığı yarın oluşmayacağı anlamına gelmez. Hiçbir oyun bilgisayarınızı tamamen kullanım dışı yapabilecek yetkiye sahip olacak kadar önemli değildir.

Her firmanın sunucuları arada bir bozuluyor; her sunucu bozulduğunda firma hacklenmiş olmuyor, bu kadar paranoyak olmaya gerek yok.

Vanguard kernel level anti-cheat kullanıyor, ancak hakkını da verdiğini düşünüyorum ben; hile sistemini oldukça beğeniyorum. İşe yarıyor çünkü.

Kernel level anti-cheat size sıkıntı çıkarır mı? Güvenlik açısından bir problem yaratmaz; ancak şahsen benim bilgisayarımı çökertiyordu sık sık, Linux'a geçiş nedenim buydu.