Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

myprecious

Becerikli
Selamlar, Valorant'ta eğitim kısmındayken biraz ilerleyince PC donuyor, reset atmadan düzelmiyor. Sistem şu an formatlı ekran kartı, chipset vs. şeyler kurulu. Sizce neden olur?

• İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 9060 XT 16GB
  • Bellek: Patriot Viper 32GB DDR5
  • Depolama: 1 TB SSD

Son düzenleme:
Gör hocam gör iGPU açarak sorunu çözüyorlar, sen bize iGPU kapattırıyorsun :rofl: @Ayhan Dönmez.

Anti-Cheat yazılımı kaynaklı var bu tarz sıkıntılar. Valorant, LoL, Vanguard, FACEIT oynanıyorsa BIOS'tan hiçbir ayara dokunulmaması lazım. EXPO dahi açmayın.

Vanguard ve FACEIT direkt olarak sorun, BF6 Anti-Cheat hiçbir sorun yok. Herkeste iGPU kapalı neredeyse ayarlattığım, ben de denedim. Yine sorun yok. Bu FACEIT ve Vanguard uzak durulmalı.

PC'yi ele geçiriyor, en üst mertebeden yetki talep ediyor. Bir oyun oynamak için Anti-Cheat kucağına oturmaya gerek var mı, sen söyle. @X99

@X99 Zen 6'da iGPU kalkacak, oynanamayacak mı yani Valorant ve FACEIT?

Oyun dediğin Call of Duty gibi olacak hocam, bir tane silahla vura vura gideceksin. Valorant'ı oldum olası sevmedim bana göre değil zaten, bu tür extra özellik isteyen oyunlarla da uğraşmam zaten.

Arz talep meselesi, millet göz yumdukça bu şekilde devam eder. Hile engelleyecek diye PC'nin içinden geçiyor bu 2 yazılım, artık dur denmeli. Çok şikayet var.

@X99 Yok Secure Boot Extreme olacak, yok bellek bütünlüğü açık olacak, yok IOMMU/SVM açık olacak. Bunun bir sonraki adımı belli ama ağzımı bozmak istemiyorum.

Arz talep meselesi, millet göz yumdukça bu şekilde devam eder. Hile engelleyecek diye PC'nin içinden geçiyor bu 2 yazılım, artık dur denmeli. Çok şikayet var.

O kadar linç yemesine rağmen tercih ediliyor, bir çekişme ve rekabet var, yapacak çok şey yok. Kimse oturup ta farklı bir sistem geliştirmez bunun için, o kadar paraya kıyacaklarına sanmıyorum, ne kadar ulaşılmaz olursa o kadar çekici oluyor.

Bunun bir sonraki adımı belli ama ağzımı bozmak istemiyorum.

Yok hocam ağzını bozduğuna değmez boş ver :rofl:

O kadar linç yemesine rağmen tercijh ediliyor, bir çekişme ve rekabet var, yapacak çok şey yok. Kimse oturup ta farklı bir sistem geliştirmez bunun için, o kadar paraya kıyacaklarına sanmıyorum, ne kadar ulaşılmaz olursa o kadar çekici oluyor.

Yok hocam ağzını bozduğuna değmez boş ver :rofl:

Bak bu iGPU mevzusu BF6 Javelin sisteminde de vardı, onu sonradan düzelttiler. Vanguard'da şu anda düzelmemiş belli ki.

Vanguard ve FACEIT oynayacaklar BIOS stokta kullansın, Anti-Cheat kucağına versin sistemi, olsun bitsin. Ben bu kafadayım artık. Kendim oynasam kendim de bu şekilde kullanırım. Al kardeşim sistem senin olsun diyeceksin.

@X99 Diğer konu da çözüldü o zaman, Vanguard'da Kernel Lock sorunu. Sebebi iGPU imiş. O konunun da çözümünü sen alırsın, o arkadaş kendisi çözemez gibi. Aylardır Valorant oynayamıyor. Zen 6'da ne yapacaklar bakalım, iGPU kökten kalkacak. LoL ve Valorant oynanamaz o işlemcilerde bu mantıkta.