Çözüldü Valorant TPM ve Secure Boot hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkay_TK

Gelişen
Ben eskiden Valorant oynadığımda bir sıkıntı yoktu ancak Valorant'ı 2-3 aylığına bıraktıktan sonra girdiğimde 5 dk geçmeden oyundan atıyor ve UEFI Secure Boot enabled ve HVCI enabled hatası veriyor. Bütün konuları inceledim ama işe yaramadı. BIOS'tan launch CSM'yi kapadığımda masaüstü gelmeden BIOS'a yeniden atıyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet eski yazıyor ama ben eskiden nasıl oynuyordum? Bir de çözümü nedir söyler misiniz?

Windows 10 mu kullanıyorsun? Çözümü Windows'u UEFI olarak kurup, Secure Boot ve TPM'i açmak.
Önceden oynadığın konusunda oyuna güncelleme üstüne güncelleme geliyor detaylara pek hakim değilim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet eski yazıyor ama ben eskiden nasıl oynuyordum? Bir de çözümü nedir söyler misiniz?

Windows 10 mu kullanıyorsun? Çözümü Windows'u UEFI olarak kurup, Secure Boot ve TPM'i açmak.
Önceden oynadığın konusunda oyuna güncelleme üstüne güncelleme geliyor detaylara pek hakim değilim.

Çözüm
BIOS'tan launch CSM'yi kapadığımda masaüstü gelmeden BIOS'a yeniden atıyor.
Birinci sorunumuz Windows'un UEFI modda değil. Secure Boot sadece UEFI modda çalışır.

Evet eski yazıyor ama ben eskiden nasıl oynuyordum ?
İkinci sorunumuz Riot'a Linux diye ısrar eden kitle olarak nasıl iyice Windows fanboyuna dönüştüklerini oturarak izliyoruz.

Silip tekrar yüklemeyi denediniz mi?
Kötü tavsiye. Hata ile alakası yok ki dostum.

Cihazında TPM 2.0 ve Secure Boot desteği varsa UEFI kuruluma çevirmelisin. Ama nadiren de olsa bu işlem Windows'u açılamaz hale getirebilir. O yüzden yedek al ve bu komutu yönetici CMD'de girip cihazı yeniden başlat. Ardından CSM modunu kapat:

mbr2gpt /convert /allowFullOS

Yedek almayı unutma. Cihazın açılamaz hale gelirse de tekrar Windows kurulabilir olduğunu bil ve sakinliğini koru.

Windows UEFI dönüştürme makalesine bakın, ya da GPT olarak format atın.

@Berkay_TK,
Yardımınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…