BingoLive

Gelişen
Herkese merhaba. Dostlar Windows 10 kullanıcısıyım. Nedenini bilmediğim bir sorundan ötürü Secure Boot'u aktif edemiyorum. Bu yüzden de Valorant UEFI hatası alıyorum. Daha 3-4 gün öncesine kadar bu şekilde Valorant oynayabiliyordum ve hiçbir hata almıyordum. Fakat 2 gün önce merak edip bir hile açtım ve UEFI hatasını almaya başladım. Sorum şu; önceden Secure Boot açık olmadan oynayabiliyorken şu an neden oynayamıyorum? Bir çözümü var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Win+R yapıp ''msinfo32'' yazabilir misiniz? “BIOS Mode” satırında UEFI yazmalı. Secure boot 11'de zorunlu. Anakart modelini verirseniz sorununuzu çözmeye çalışayım.

Win+R yapıp ''msinfo32'' yazabilir misiniz? “BIOS Mode” satırında UEFI yazmalı. Secure boot 11'de zorunlu. Anakart modelini verirseniz sorununuzu çözmeye çalışayım.
Anakart modelim Asrock b450m-hdv r4.0 üstadım. Secure Boot'u aktif etmek için internette ki bütün yolları denedim. Fakat şöyle bir sorun oluşuyor. Secure Boot'u açmak için CSM'yi kapatmam gerek. CSM'yi kapatınca bios ekranı gözükmeden direk açılış ekranına geçiyor. Bios ekranı gözükmediği için de Secure Boot'u aktif edemiyorum.

Bu arada ilginiz için teşekkür ederim Hocam

Bios güncellemesi varsa yapın sonra açmayı deneyin.

Anakart modelim ASRock B450M-HDV r4.0 üstadım. Secure Boot'u aktif etmek için internette ki bütün yolları denedim. Fakat şöyle bir sorun oluşuyor. Secure Boot'u açmak için CSM'yi kapatmam gerek. CSM'yi kapatınca BIOS ekranı gözükmeden direk açılış ekranına geçiyor. BIOS ekranı gözükmediği için de Secure Boot'u aktif edemiyorum.

Bu arada ilginiz için teşekkür ederim hocam

Yeniden başlatırken Shift tuşuna basılı tutarak gelişmiş seçeneklerden yine BIOS menüsüne girebilirsin.

Anakart modelim Asrock b450m-hdv r4.0 üstadım. Secure Boot'u aktif etmek için internette ki bütün yolları denedim. Fakat şöyle bir sorun oluşuyor. Secure Boot'u açmak için CSM'yi kapatmam gerek. CSM'yi kapatınca bios ekranı gözükmeden direk açılış ekranına geçiyor. Bios ekranı gözükmediği için de Secure Boot'u aktif edemiyorum.

Bu arada ilginiz için teşekkür ederim Hocam
Verdiğim kodu dener misiniz? ''Win + R > shutdown /r /fw'' kodu Windows'tan direkt BIOS'a girmeniz için.

Verdiğim kodu dener misiniz? ''Win + R > shutdown /r /fw'' kodu Windows'tan direkt BIOS'a girmeniz için.
Maalesef olmadı Hocam.
İlginiz için teşekkür ederim <3
Bios güncellemesi varsa yapın sonra açmayı deneyin.

Yeniden başlatırken Shift tuşuna basılı tutarak gelişmiş seçeneklerden yine BIOS menüsüne girebilirsin.
Hocam Bios güncellemesini yaptım denedim daha önceden, Shift tuşu olayını da denedim olmuyor Hocam. Anakart logosu gözükmeden direk açılış ekranına atıyor.

Maalesef olmadı hocam.

Hocam BIOS güncellemesini yaptım denedim daha önceden, Shift tuşu olayını da denedim olmuyor hocam. Anakart logosu gözükmeden direk açılış ekranına atıyor.

Anakartınızın marka ve modeli nedir? Onun dışında ekran kartınız nedir?

Ayrıca yazmayı unuttum. DP veya HDMI kullanıyorsanız hangisini kullanıyorsunuz?

• Anakart: ASRock B450M-HDV r4.0
  • Ekran Kartı: ASUS Radeon RX 580
  • Valorant oynamak istediğimde UEFI hatası alıyorum. Biraz araştırdığımda Secure Boot'u aktif etmem gerektiğini gördüm. Fakat Secure Boot'u aktif etmek için CSM'yi kapatıp bilgisayarıma rest atınca bilgisayarım BIOS ekranı gelmeden direk Windows açılış ekranına geçiyor ve BIOS'a giremediğimden Secure Boot'u aktif edemiyorum. İlginiz için teşekkürler Hocam

Ayrıca yazmayı unuttum. DP veya HDMI kullanıyorsanız hangisini kullanıyorsunuz?
Hocam HDMI kullanıyorum eski bir monitör bulup VGA da denedim sorun hala aynı