Herkese merhaba. Dostlar Windows 10 kullanıcısıyım. Nedenini bilmediğim bir sorundan ötürü Secure Boot'u aktif edemiyorum. Bu yüzden de Valorant UEFI hatası alıyorum. Daha 3-4 gün öncesine kadar bu şekilde Valorant oynayabiliyordum ve hiçbir hata almıyordum. Fakat 2 gün önce merak edip bir hile açtım ve UEFI hatasını almaya başladım. Sorum şu; önceden Secure Boot açık olmadan oynayabiliyorken şu an neden oynayamıyorum? Bir çözümü var mı?
Evet hocam fakat sorunum 10 kullanırken oluştu. Belki düzelebilir umuduyla 11'e geçtim fakat sorunum devam etmekte. Secure Boot'u açamıyorum hep böyleydi. 2-3 hafta oynadım sonra birden UEFI hatası vermeye başladı
Anakart modelim Asrock b450m-hdv r4.0 üstadım. Secure Boot'u aktif etmek için internette ki bütün yolları denedim. Fakat şöyle bir sorun oluşuyor. Secure Boot'u açmak için CSM'yi kapatmam gerek. CSM'yi kapatınca bios ekranı gözükmeden direk açılış ekranına geçiyor. Bios ekranı gözükmediği için de Secure Boot'u aktif edemiyorum.
Anakart modelim ASRock B450M-HDV r4.0 üstadım. Secure Boot'u aktif etmek için internette ki bütün yolları denedim. Fakat şöyle bir sorun oluşuyor. Secure Boot'u açmak için CSM'yi kapatmam gerek. CSM'yi kapatınca BIOS ekranı gözükmeden direk açılış ekranına geçiyor. BIOS ekranı gözükmediği için de Secure Boot'u aktif edemiyorum.
Anakart modelim Asrock b450m-hdv r4.0 üstadım. Secure Boot'u aktif etmek için internette ki bütün yolları denedim. Fakat şöyle bir sorun oluşuyor. Secure Boot'u açmak için CSM'yi kapatmam gerek. CSM'yi kapatınca bios ekranı gözükmeden direk açılış ekranına geçiyor. Bios ekranı gözükmediği için de Secure Boot'u aktif edemiyorum.
Valorant oynamak istediğimde UEFI hatası alıyorum. Biraz araştırdığımda Secure Boot'u aktif etmem gerektiğini gördüm. Fakat Secure Boot'u aktif etmek için CSM'yi kapatıp bilgisayarıma rest atınca bilgisayarım BIOS ekranı gelmeden direk Windows açılış ekranına geçiyor ve BIOS'a giremediğimden Secure Boot'u aktif edemiyorum. İlginiz için teşekkürler Hocam